Zomervakantie!

De zomervakantie is begonnen! De leerlingen hebben dit jaar weer hard gewerkt, de boeken zijn ingeleverd en de schooltas kan in de hoek.

Feestelijke afsluiting

We hebben dit jaar feestelijk afgesloten: zo hebben we op 21 juni ons 25-jarig jubileum gevierd met alle leerlingen! Hierbij is de statiegeldmachine officieel geopend door De Jeugd van Tegenwoordig, iets waar we erg trots op zijn en wat naadloos aansluit op ons duurzaamheidsbeleid; we zijn de eerste en enige school in Nederland met een inleverpunt voor flesjes en blikjes. Daarnaast konden de leerlingen lekker dansen op het laatste schoolfeest van dit jaar, konden we de aanstaande brugklassers alvast laten kennismaken met hun nieuwe mentor en klasgenoten tijdens de zogenoemde Veteravond en was er natuurlijk de diploma-uitreiking voor de geslaagde leerlingen van havo 5 en vwo 6.

Leerling Loujein interviewde De Jeugd van Tegenwoordig tijdens het jubileumfeest.
De laatste lessen!
Diploma-uitreiking havo 5.
Diploma-uitreiking vwo 6.

Maatwerk onderwijs

Dit schooljaar heeft een werkgroep van LRC-medewerkers nagedacht over hoe we ons onderwijs nóg beter kunnen laten aansluiten op de leerlingen. De ‘LRC-leerling’ is over het algemeen gebaad bij duidelijk, klassikaal en gestructureerd onderwijs. Maar niets staat vast en geen leerling is hetzelfde en na onderzoek is gebleken dat onze leerlingen ook behoefte hebben aan keuzevrijheid en maatwerk. Daarom is er gewerkt aan een nieuwe onderwijsvorm die vanaf volgend schooljaar van start gaat. Niet als pilot, maar voor alle leerlingen van alle leerjaren. Zoveel vertrouwen hebben wij erin! Het betekent dat de leerlingen voor het grootste deel nog steeds les krijgen met hun eigen klas en volgens een vast rooster, maar daarnaast kunnen zij ook eigen keuzes maken. Bijvoorbeeld om ondersteuning te krijgen bij vakken waar ze moeite mee hebben, of een verrijking van zaken waar ze meer over willen weten.

Ons schoolgebouw heeft de afgelopen periode ook een mooie transformatie ondergaan en in de zomervakantie wordt ook ons buitenterrein opgeknapt, zodat de leerlingen bij aanvang van het nieuwe schooljaar kunnen genieten van een prachtig schoolplein en recreatielandschap!

Reünie vrijdag 6 oktober

Ter ere van ons 25-jarig jubileum organiseren we op vrijdag 6 oktober een reünie voor iedereen die op het LRC les heeft gehad, les heeft gegeven of op enige andere manier betrokken is (geweest) bij het LRC. Het wordt een feestelijk weerzien, passend bij de feesttraditie die wij op het LRC kennen. Het motto van de reünie is dan ook: Feest der Herkenning! Aanmelden kan via reunielrc.nl.

Kortom: er is hard gewerkt en nu volgt een periode van minstens net zo hard genieten. De school is gesloten van zaterdag 8 juli t/m zondag 20 augustus. En na de zomervakantie starten we het nieuwe schooljaar fris en vol enthousiasme om er weer een prachtig jaar van te maken. Op het LRC is dit oké!

Tot na de vakantie!

Eric Hordijk, Fred Bolluijt, Vincent Uden, Mirjam Vroonhof, Jurrien Meijer
Rector en Conrectoren

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder