Tweetalig onderwijs

Ben jij een avonturier die de wereld wil leren kennen? Wil jij verder kijken dan je neus lang is? Is Nederland(s) voor jou slechts een startpunt? Meld je dan aan voor ons tweetalig onderwijs op havo/vwo niveau!

Wat houdt TTO in?
Het Leidsche Rijn College biedt vanaf het schooljaar 2021-2022 Tweetalig Onderwijs (TTO) aan. Dat doen we in de vorm van speciale TTO-klassen. In een TTO-klas leren wij je om je blik op de wereld te verbreden. Dat doen we door de Engelse taal breed in te zetten en te combineren met de vakken die je volgt. Alle vakken worden in het Engels gegeven, behalve Nederlands, Frans, Duits en de mentorlessen.

Maar TTO is meer dan alleen veel Engels praten. We gebruiken de CLIL methode in onze TTO-klassen. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning. Dat betekent dat we jou de vakken op onze school aanbieden met behulp van het Engels. Dat maakt de inhoud van de lessen internationaal. Je leert bij Aardrijkskunde over tradities en gebruiken in andere landen. Of bij Biologie en Science over thema’s als duurzaamheid, schaarste en milieu. Je leert hoe dit in andere landen werkt en je kunt dat vergelijken met je eigen land.

Internationale projecten
Daarnaast doe je internationale projecten. Je werkt daarin samen met leerlingen van scholen in het buitenland. Dat zal veel online gebeuren, maar natuurlijk ook fysiek. Je leert dan niet alleen veel over het land van de buitenlandse leerlingen, maar ook over Nederland.

Meer informatie?
Bekijk dan deze folder of neem contact op met coördinatoren Wietske Logtenberg (wlogtenberg@lrc.nl) of Aafke Letanche (aletanche@lrc.nl).

Klik op de link hieronder voor de meest gestelde vragen, the frequently asked questions (FAQ's):