Voor groep 8'ers: Junior Academie

De Junior Academie is een uitdagend project voor getalenteerde leerlingen in groep 8 van basisscholen in Leidsche Rijn en omgeving.

Wat is de Junior Academie?

De Junior Academie is bedoeld voor leerlingen van omliggende bassischolen uit groep 8 met een vwo+ advies, die toe zijn aan een extra uitdaging op een niveau dat vergelijkbaar is met klas 1 van het gymnasium. Onder leiding van een expert verdiepen de leerlingen zich in verschillende thema's zoals populatiebiologie, Spaans en bedrijfseconomie. We bieden daarvoor twee lessenseries aan van 8 weken. Het programma is geschikt voor onderzoekende, nieuwsgierige leerlingen die uitstekend individueel én in een groep kunnen werken. Leerlingen komen zelfstandig naar het LRC en krijgen daar lessen van 90 minuten. De eerste module start na de herfstvakantie.

Junior-Academie in schooljaar 2022-2023 – update september ‘22

In het nieuwe schooljaar zal wederom de Junior Academie worden aangeboden. Hierin gaan we vier verschillende modules aanbieden: Spaans, Grieks, Populatiebiologie en Wiskunde. Op 19 september zal er op deze plaats op de website een aanmeldformulier worden geplaatst, waarmee ouders hun kind zelf aan zullen melden. U kunt dan gelijk zien wanneer (op welke dag + tijd) de programma’s worden aangeboden. Wanneer een kind wordt aangemeld voor de Junior Academie, gaat het LRC er van uit dat dit in overleg is gebeurd met de basisschool. De Junior Academie wordt namelijk aangeboden tijdens schooluren. Kijk daarom goed op het aanmeldformulier op welke dag de favoriete module wordt aangeboden. De aanmeldtermijn voor onze Junior Academie sluit op 7 oktober 2022. In de week van 10 oktober krijgen alle deelnemers bericht over eventuele plaatsing en direct na de herfstvakantie (week 44) zullen de programma’s beginnen. We ronden moduleronde 1 af in week 51, vlak voor de kerstvakantie.

De vier modules stellen zich hier voor.

Deelname aan de Junior Academie bedraagt 60,- per module.  Het aanmeldformulier, tot 7 oktober 16:00 uur on-line, vindt u hier.

De informatiebrief die naar deelnemende basisscholen is verstuurd, met meer informatie over ons programma, vindt u hier.

Wilt u meer informatie? Neem dan per e-mail contact op met de coördinator van de Junior Academie, Rob Langeland (rlangeland@lrc.nl).