Voor groep 8'ers: Junior Academie

De Junior Academie is een uitdagend project voor getalenteerde leerlingen in groep 8 van basisscholen in Leidsche Rijn en omgeving.

Wat is de Junior Academie?

De Junior Academie is bedoeld voor leerlingen van omliggende bassischolen uit groep 8 met een vwo+ advies, die toe zijn aan een extra uitdaging op een niveau dat vergelijkbaar is met klas 1 van het gymnasium. Onder leiding van een expert verdiepen de leerlingen zich in verschillende thema's als populatiebiologie, politiek, wiskunde of Spaans. We bieden twee lessenseries aan van 8-10 weken. Het programma is geschikt voor onderzoekende, nieuwsgierige leerlingen die uitstekend individueel en in een groep kunnen werken. Leerlingen komen zelfstandig naar het LRC en krijgen lessen van 90 minuten. Meer informatie? Schroom niet om contact op te nemen met coördinator Rob Langeland (rlangeland@lrc.nl).

Informatie voor de huidige deelnemers (feb 2022)

Nu de meeste beperkingen rondom het coronavirus worden opgeheven, geeft dat het LRC gelukkig weer de ruimte om de Junior Academie te gaan opstarten.

Lessen starten na de voorjaarsvakantie

Toen we de Junior Academie pauzeerden, waren alle modules halverwege. We gaan verder waar we geëindigd zijn en dat betekent dat de eerste reeks lessen weer starten in de week van maandag 7 maart. De lesdagen en lestijden zijn ongewijzigd. In de leslokalen kan een kleine wijziging zitten.

 • Module: Populatiebiologie
 • Dag: maandag
 • Tijd: 10:45-12:15
 • Lokaal: D312
 • Resterende lessen op: 7, 14, 21 en 28 maart (totaal 4)

 • Module: Wiskunde
 • Dag: maandag
 • Tijd: 12:15-13:45
 • Lokaal: B123
 • Resterende lessen op: 7, 14, 21 maart (totaal 3)

 • Module: Spaans
 • Dag: dinsdag
 • Tijd: 08:30-10:00
 • Lokaal: E205
 • Resterende lessen op: 8, 15, 22 en 29 maart (totaal 4).

Informatie aanmelden moduleronde 2 (april - mei 2022)

In april 2022 start het LRC met de tweede moduleronde van onze Junior Academie. Deze module telt 6 lesdagen en vindt plaats in de maanden april en mei 2022. In moduleronde 2 worden dezelfde modules aangeboden als in moduleronde 1, te weten: Wiskunde, Populatiebiologie en Spaans. Via dit aanmeldformulier kunt u uw kind aanmelden voor één van deze modules. Er is ook een mogelijkheid een tweede en derde voorkeur door te geven, in het geval de eerste (en/of tweede) voorkeur vol zit. Er is helaas beperkte beschikbaarheid, vandaar dat het niet uitgesloten is dat voor populaire modules geloot moet worden. Wanneer u uw kind aanmeldt, gaat het LRC er van uit dat de basisschool goedkeuring gegeven heeft voor deelname aan ons programma (en daardoor een deel van de lestijd op de basisschool mist). Leerlingen die nog niet eerder hebben deelgenomen aan onze Junior Academie krijgen voorrang in een eventuele selectie boven leerlingen die in moduleronde 1 al hebben deelgenomen.

De lessen vinden plaats in de week van 4 april, 11 april, 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei. De lessen duren 90 minuten en leerlingen komen en gaan op eigen gelegenheid naar het LRC.

U ontvangt na het invullen geen ontvangstbevestiging van uw antwoorden. Wel ontvangt u nadat de aanmelding sluit, een e-mail van het LRC met de informatie over de tweede moduleronde en of uw kind geplaatst kan worden bij de 1e, 2e of 3e keuze en de benodigde gegevens voor deelname.

Mocht u na het invullen van het aanmeldformulier een wijziging willen doorvoeren, dan vult u een nieuwe vragenlijst in. De meest recent ingevulde Office Form wordt dan voor de aanmelding gebruikt. Bij vragen is de coördinator van de Junior Academie, via onderstaand e-mailadres bereikbaar.

De deadline voor het aanmelden voor onze Junior Academie moduleronde 2 is op woensdag 23 maart om 16:00 uur.

Het aanmeldformulier treft u hier

Met vriendelijke groeten,

Rob Langeland (coördinator Junior Academie LRC)

rlangeland@lrc.nl