Voor groep 8'ers: Junior Academie

De Junior Academie is een uitdagend project voor getalenteerde leerlingen in groep 8 van basisscholen in Leidsche Rijn en omgeving.

Het programma & voor wie?

Het Leidsche Rijn College organiseert twee keer per jaar een Junior Academie voor leerlingen uit groep 8 met een (voorlopig) vwo+ advies. Dit schooljaar kunnen leerlingen kiezen uit de modules Spaans, Populatiebiologie, Grieksen Wiskunde. De vier lesmodules worden gegeven op het LRC, op een vast tijdstip op een vaste dag over een periode van 8 lesweken. Er zijn twee startmomenten: ronde 1 start na de herfstvakantie, ronde 2 start eind januari/begin februari. Van leerlingen wordt verwacht dat ze naast hun basisschoolwerk, extra werk aankunnen, gemotiveerd zijn en zowel individueel als in groepsverband goed kunnen werken.

Ronde 2 start in februari 2023

In februari 2023 start de tweede ronde van de Junior Academie. Alle ouders die hun kind hiervoor hebben aangemeld zijn inmiddels gemaild over de eventuele plaatsing van hun kind. Het is daarom niet meer mogelijk uw kind aan te melden voor de Junior Academie in schooljaar 22/23. Naar alle waarschijnlijkheid zullen wij in het nieuwe schooljaar 23/24 opnieuw een Junior Academie aanbieden. Na de zomervakantie lees je hierover meer op de website, op deze plek. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van de Junior Academie, Rob Langeland (rlangeland@lrc.nl).

Met vriendelijke groeten,

Rob Langeland

Coördinator Junior Academie LRC