Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling

De Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling, die elk jaar op 21 mei wordt gehouden, viert niet alleen de rijkdom van de culturen van de wereld, maar ook de essentiële rol van de interculturele dialoog voor het bereiken van vrede en duurzame ontwikkeling.

Op 21 mei was het zover, de eerste viering van de Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling op het LRC. Deze dag is door Unesco in het leven geroepen om stil te staan bij het belang en begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe verschillende culturen samen kunnen leven. Het LRC is verrijkt met verschillende culturen en dat was duidelijk zichtbaar in de aula met afbeeldingen en muziek van over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland.

Deze dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner. Tijdens het LRC-diner hebben de leerlingen hun best gedaan om vanuit hun eigen culturele achtergrond iets mee te nemen, we hebben van alles mogen proeven. Het is te veel om op te noemen, en het was vooral erg lekker!

We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder