Top(sport) Talent

Een toekomstig wereldkampioen worden? Of misschien zingen in een musicalproductie op het landelijk hoogste niveau? Word je door je sportbond of binnen jouw activiteiten gezien als een echt talent? En heb je er veel voor over om de top te bereiken terwijl je tegelijkertijd het maximale uit je school haalt? Dan zit je goed op het LRC!

Het Leidsche Rijn College is een Top(sport) Talentschool. Bij ons kunnen aanstormende kampioenen hun sport combineren met een goede havo- of vwo-opleiding. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden voor talenten die op hoog niveau in bijvoorbeeld kunst en cultuur uitblinken. Momenteel begeleiden we een ruim 100 toptalenten.

Vanwege de titel 'Top(sport) Talent' bestaat de misvatting dat we een sportschool zijn. Het Leidsche Rijn College is een reguliere middelbare school, waarbij we óók leerlingen met een Top(sport) Talentstatus kunnen begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan ‘Skate Keet’ die op haar 16e mee deed aan de Olympische Spelen en ondertussen haar diploma bij ons behaalde.

Deze status is bedoeld voor leerlingen die aantoonbaar meer dan 10 uur per week met hun talent actief zijn, onder professionele begeleiding op het landelijk hoogste niveau. Dit kunnen sporters zijn die net onder het niveau van Top(sport) Talent zitten, maar ook leerlingen die landelijk actief zijn in kunst & cultuurprogramma's.

Leerlingen zónder zo'n Talentstatus krijgen regulier onderwijs en hebben -net als ieder ander- gewoon 2 uur gym per week. Ze hebben dus alle tijd om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Welke talenten kom jij bij ons ontwikkelen?

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder