Top(sport) Talent

Een toekomstig wereldkampioen worden? Of misschien zingen in een musicalproductie op het landelijk hoogste niveau? Word je door je sportbond of binnen jouw activiteiten gezien als een echt talent? En heb je er veel voor over om de top te bereiken terwijl je tegelijkertijd het maximale uit je school haalt? Dan zit je goed op het LRC!

Het Leidsche Rijn College is een Top(sport) Talentschool. Bij ons kunnen aanstormende kampioenen hun sport combineren met een goede havo- of vwo-opleiding. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden voor talenten die op hoog niveau in bijvoorbeeld kunst en cultuur uitblinken. Momenteel begeleiden we een ruim 100 toptalenten.

Vanwege de titel 'Top(sport) Talent' bestaat de misvatting dat we een sportschool zijn. Het Leidsche Rijn College is een reguliere middelbare school, waarbij we óók leerlingen met een Top(sport) Talentstatus kunnen begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan ‘Skate Keet’ die op haar 16e mee deed aan de Olympische Spelen en ondertussen haar diploma bij ons behaalde.

Deze status is bedoeld voor leerlingen die aantoonbaar meer dan 10 uur per week met hun talent actief zijn, onder professionele begeleiding op het landelijk hoogste niveau. Dit kunnen sporters zijn die net onder het niveau van Top(sport) Talent zitten, maar ook leerlingen die landelijk actief zijn in kunst & cultuurprogramma's.

Leerlingen zónder zo'n Talentstatus krijgen regulier onderwijs en hebben -net als ieder ander- gewoon 2 uur gym per week. Ze hebben dus alle tijd om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Welke talenten kom jij bij ons ontwikkelen?

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

We kijken met veel plezier en warmte terug op het jaar 2023. Het jaar waarin wij met (oud)leerlingen en (oud)medewerkers op verschillende momenten vierden dat het LRC 25 jaar bestaat.

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder