Samen schaatsen!

Het waren weer geweldig leuke schaatsdagen op de Vechtse Banen met alle eerste- en tweedejaars leerlingen van het Leidsche Rijn College!

Met bussen richting de schaatsbaan ging soepel. De leerlingen hadden er veel zin in! Veel leerlingen hadden eigen schaatsen mee en we hopen natuurlijk dat we die dit jaar ook op het natuurijs kunnen gaan gebruiken! Op de schaatsbaan is er ook schaatsverhuur dus de leerlingen die geen schaatsen hadden, kregen mooie blauwe ijshockey of kunstschaatsen.

Veel leerlingmentoren waren mee met de schaatsdag voor de bruggers en zij hadden de grootste lol met de leerlingen. Dank voor jullie inzet! De mentoren hebben genoten van alle leerlingen die aan het oefenen waren en die anderen hielpen bij het leren schaatsen. Veel samenwerking en gezelligheid onderling, heel fijn! De leerlingen die al goed konden schaatsen showden hun mooiste kunsten en waagden zich aan de ijshockeywedstrijden. Met teams van vijf spelers kon iedereen elkaar uitdagen. Vooral de gymleraren waren erg fanatiek met hun team!

Op de buitenbaan kon ook geoefend worden en waren vooral de snelle leerlingen actief. Bij de gymdocenten kon je een rondje laten klokken en de drie snelste dames en heren vielen in de prijzen. Er hebben heel veel leerlingen meegedaan. Enorm inspirerend om te zien!

Winnaars klas 1 van dit jaar zijn:

Meisjes: 1. Renée Landgraf, 2. Arwen Visser, 3. Fiep Janssen

Jongens: 1. Joris van Haarlem, 2. Tijn Claessens, 3. Casper Bartels

Winnaars klas 2 van dit jaar zijn:

Meisjes: 1. Janna Bolsius, 2. Celeste van Essen, 3. Mette Hooghiemstra

Jongens: 1. Didier Dijkstra, 2. Lucas Dekker, 3. Leon Visser

Het waren hele leuke dagen. Volgend jaar zeker weer maar hopelijk ook deze winter in de natuur!

Sportieve groeten van de sectie Bewegingsonderwijs

Ook interessant

Gisteren waren alle nieuwe brugklassers met hun ouder(s)/verzorger(s) op school voor de Veteravond. Er werd gelachen, contact gemaakt, geproost en genoten. Het was een geslaagde avond!

Lees verder

Op 25 mei was het Examengala voor onze HAVO 5 en VWO 6 leerlingen. Tijd voor hun welverdiende 'moment of fame' op de rode loper!

Lees verder

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid was een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Lees verder

Ook dit jaar wordt weer een Veteravond georganiseerd voor onze aanstaande brugklassers. Zij komen woensdag 22 juni met hun ouder(s)/verzorger(s) naar onze school om elkaar en hun mentoren alvast te ontmoeten. Daarnaast proosten we samen op de start van hun middelbareschooltijd.

Lees verder