Samen schaatsen!

Het waren weer geweldig leuke schaatsdagen op de Vechtse Banen met alle eerste- en tweedejaars leerlingen van het Leidsche Rijn College!

Met bussen richting de schaatsbaan ging soepel. De leerlingen hadden er veel zin in! Veel leerlingen hadden eigen schaatsen mee en we hopen natuurlijk dat we die dit jaar ook op het natuurijs kunnen gaan gebruiken! Op de schaatsbaan is er ook schaatsverhuur dus de leerlingen die geen schaatsen hadden, kregen mooie blauwe ijshockey of kunstschaatsen.

Veel leerlingmentoren waren mee met de schaatsdag voor de bruggers en zij hadden de grootste lol met de leerlingen. Dank voor jullie inzet! De mentoren hebben genoten van alle leerlingen die aan het oefenen waren en die anderen hielpen bij het leren schaatsen. Veel samenwerking en gezelligheid onderling, heel fijn! De leerlingen die al goed konden schaatsen showden hun mooiste kunsten en waagden zich aan de ijshockeywedstrijden. Met teams van vijf spelers kon iedereen elkaar uitdagen. Vooral de gymleraren waren erg fanatiek met hun team!

Op de buitenbaan kon ook geoefend worden en waren vooral de snelle leerlingen actief. Bij de gymdocenten kon je een rondje laten klokken en de drie snelste dames en heren vielen in de prijzen. Er hebben heel veel leerlingen meegedaan. Enorm inspirerend om te zien!

Winnaars klas 1 van dit jaar zijn:

Meisjes: 1. Renée Landgraf, 2. Arwen Visser, 3. Fiep Janssen

Jongens: 1. Joris van Haarlem, 2. Tijn Claessens, 3. Casper Bartels

Winnaars klas 2 van dit jaar zijn:

Meisjes: 1. Janna Bolsius, 2. Celeste van Essen, 3. Mette Hooghiemstra

Jongens: 1. Didier Dijkstra, 2. Lucas Dekker, 3. Leon Visser

Het waren hele leuke dagen. Volgend jaar zeker weer maar hopelijk ook deze winter in de natuur!

Sportieve groeten van de sectie Bewegingsonderwijs

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder