Persmoment Hot Cold Storage

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid was een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Na maanden van voorbereiding was het op maandag 23 mei dan zover: de officiële presentatie van de Hot Cold Storage (HoCoSto) op onze school.

Met het in gebruik nemen van de HoCoSto ontstaan extra mogelijkheden voor verduurzaming van ons vernieuwde schoolgebouw. Langdurig warmte bewaren met de HoCoSto thermische opslag betekent optimale benutting van zonnewarmte en andere duurzame bronnen. Warmte opslaan in water in de vorm van voelbare energie is eenvoudig, deze energie langdurig vasthouden is een andere zaak. De goed geïsoleerde opslag wordt ondergronds aangelegd en is zo ontworpen dat het de school in de winter kan voorzien van voldoende warmte en in de zomer lekker koel houdt. Na het positioneren en aanleggen van deze ondergrondse opslag wordt hier bovenop een mooi recreatielandschap voor leerlingen gecreëerd.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van de HoCoSto, dit gebeurt bovengronds op het basketbalveld. Hiernaast wordt een groot gat gegraven. Door middel van een hijskraan wordt de opslag begin juni in dit gat gehesen.

Ter ere van de ingebruikneming van de HoCoSto, waarmee we een landelijke voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid, was voorafgaand het officiële persmoment. Hierbij waren onder andere schoolleiding, afvaardiging van de gemeente Utrecht en lokale- en landelijke pers aanwezig.

Bekijk onderstaande links voor een sfeerimpressie en de YouTube video om te zien hoe de HoCoSto officieel werd gedoopt door wethouder Eelco Eerdenberg.

https://www.rtvutrecht.nl/video/4823819/primeur-voor-sportcampus-leidsche-rijn-energieneutraal-en-van-t-gas-af-met-waterbatterijen

https://www.npostart.nl/nos-journaal/23-05-2022/POW_05156633 (vanaf 00:08:00 min).

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder