Persmoment Hot Cold Storage

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid was een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Na maanden van voorbereiding was het op maandag 23 mei dan zover: de officiële presentatie van de Hot Cold Storage (HoCoSto) op onze school.

Met het in gebruik nemen van de HoCoSto ontstaan extra mogelijkheden voor verduurzaming van ons vernieuwde schoolgebouw. Langdurig warmte bewaren met de HoCoSto thermische opslag betekent optimale benutting van zonnewarmte en andere duurzame bronnen. Warmte opslaan in water in de vorm van voelbare energie is eenvoudig, deze energie langdurig vasthouden is een andere zaak. De goed geïsoleerde opslag wordt ondergronds aangelegd en is zo ontworpen dat het de school in de winter kan voorzien van voldoende warmte en in de zomer lekker koel houdt. Na het positioneren en aanleggen van deze ondergrondse opslag wordt hier bovenop een mooi recreatielandschap voor leerlingen gecreëerd.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van de HoCoSto, dit gebeurt bovengronds op het basketbalveld. Hiernaast wordt een groot gat gegraven. Door middel van een hijskraan wordt de opslag begin juni in dit gat gehesen.

Ter ere van de ingebruikneming van de HoCoSto, waarmee we een landelijke voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid, was voorafgaand het officiële persmoment. Hierbij waren onder andere schoolleiding, afvaardiging van de gemeente Utrecht en lokale- en landelijke pers aanwezig.

Bekijk onderstaande links voor een sfeerimpressie en de YouTube video om te zien hoe de HoCoSto officieel werd gedoopt door wethouder Eelco Eerdenberg.

https://www.rtvutrecht.nl/video/4823819/primeur-voor-sportcampus-leidsche-rijn-energieneutraal-en-van-t-gas-af-met-waterbatterijen

https://www.npostart.nl/nos-journaal/23-05-2022/POW_05156633 (vanaf 00:08:00 min).

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

We kijken met veel plezier en warmte terug op het jaar 2023. Het jaar waarin wij met (oud)leerlingen en (oud)medewerkers op verschillende momenten vierden dat het LRC 25 jaar bestaat.

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder