Paarse Vrijdag 2022

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Paarse Vrijdag is een dag waarop je door het dragen van de kleur paars je solidariteit kunt tonen met lhbtq+’ers. Deze dag staat in het teken van jezelf kunnen zijn, ongeacht je geaardheid, achtergrond, huidskleur of genderidentiteit. Iedereen hoort erbij en mag zichzelf zijn. Op het LRC wordt hier ook jaarlijks aandacht aan besteed.

Onze GSA-leden hebben een plek in de aula waar zij gedurende deze dag klaar staan om leerlingen te vertellen over seksuele- en gender-diversiteit. Er worden ook leuke acties gehouden, zoals lakken van nagels met paarse nagellak, de verkoop van roze koeken en het uitdelen van (regenboog) stickers en Paarse Vrijdag armbandjes.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie is Paarse Vrijdag, dit jaar dus op 9 december, ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde!

Bekijk hier de eerste Paarse Vrijdag Talkshow met Lotte van Eijk als host. Ze gaat in gesprek met de Paarse Vrijdag poster modellen van dit jaar over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof. Deze talkshow is speciaal ontwikkeld, zodat iedereen op een laagdrempelige en toegankelijke manier het onderwerp seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar kan maken.

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder