Paarse Vrijdag 2022

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Paarse Vrijdag is een dag waarop je door het dragen van de kleur paars je solidariteit kunt tonen met lhbtq+’ers. Deze dag staat in het teken van jezelf kunnen zijn, ongeacht je geaardheid, achtergrond, huidskleur of genderidentiteit. Iedereen hoort erbij en mag zichzelf zijn. Op het LRC wordt hier ook jaarlijks aandacht aan besteed.

Onze GSA-leden hebben een plek in de aula waar zij gedurende deze dag klaar staan om leerlingen te vertellen over seksuele- en gender-diversiteit. Er worden ook leuke acties gehouden, zoals lakken van nagels met paarse nagellak, de verkoop van roze koeken en het uitdelen van (regenboog) stickers en Paarse Vrijdag armbandjes.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie is Paarse Vrijdag, dit jaar dus op 9 december, ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde!

Bekijk hier de eerste Paarse Vrijdag Talkshow met Lotte van Eijk als host. Ze gaat in gesprek met de Paarse Vrijdag poster modellen van dit jaar over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof. Deze talkshow is speciaal ontwikkeld, zodat iedereen op een laagdrempelige en toegankelijke manier het onderwerp seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar kan maken.

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

We kijken met veel plezier en warmte terug op het jaar 2023. Het jaar waarin wij met (oud)leerlingen en (oud)medewerkers op verschillende momenten vierden dat het LRC 25 jaar bestaat.

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder