Open dagen & informatieavond

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar voor leerlingen van groep 8 is dit het jaar waarin er nagedacht wordt over de volgende stap: welke middelbare school past bij mij?

Wanneer leerlingen in groep 8 zitten, is de keuze voor de juiste middelbare school één van de belangrijkste keuzes voor ouders en leerlingen. Daarom organiseert het Leidsche Rijn College diverse momenten waarop zowel ouders als leerlingen kunnen kennismaken met de school. Zo is er een informatieavond voor ouders van groep-8-leerlingen en zijn er open dagen en lesmiddagen.

Daarnaast wordt op dinsdag 13 september voor basisschool leerkrachten en directie een zogenoemde scholenmarkt georganiseerd waar diverse middelbare scholen zich profileren. Door hier als professional informatie in te winnen, kan de leerkracht gericht meedenken met ouders en leerlingen, om hen te adviseren over de juiste schoolkeuze.

Hieronder een overzicht van de agenda. De informatie is ook te vinden via deze link.

Tot ziens op het Leidsche Rijn College!

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder