Open dagen & informatieavond

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar voor leerlingen van groep 8 is dit het jaar waarin er nagedacht wordt over de volgende stap: welke middelbare school past bij mij?

Wanneer leerlingen in groep 8 zitten, is de keuze voor de juiste middelbare school één van de belangrijkste keuzes voor ouders en leerlingen. Daarom organiseert het Leidsche Rijn College diverse momenten waarop zowel ouders als leerlingen kunnen kennismaken met de school. Zo is er een informatieavond voor ouders van groep-8-leerlingen en zijn er open dagen en lesmiddagen.

Daarnaast wordt op dinsdag 13 september voor basisschool leerkrachten en directie een zogenoemde scholenmarkt georganiseerd waar diverse middelbare scholen zich profileren. Door hier als professional informatie in te winnen, kan de leerkracht gericht meedenken met ouders en leerlingen, om hen te adviseren over de juiste schoolkeuze.

Hieronder een overzicht van de agenda. De informatie is ook te vinden via deze link.

Tot ziens op het Leidsche Rijn College!

Ook interessant

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Wat was het een mooi feest vrijdag 6 oktober! Dank voor ieders bijdrage aan deze memorabele dag! Wij verheugen ons erop en hopen op een volgende reünie weer veel oud-leerlingen terug te zien.

Lees verder

De zomervakantie is begonnen! De leerlingen hebben dit jaar weer hard gewerkt, de boeken zijn ingeleverd en de schooltas kan in de hoek.

Lees verder