Open dagen

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Vorige week donderdagavond en vrijdagmiddag was het Leidsche Rijn College onderwerp van gesprek in de wijk. Maar liefst 6000 bezoekers van onze Open dagen liepen gedurende deze 2 dagen door de school. Bij binnenkomst kregen ze een plattegrond met hierop alle plekken in school waar informatie ingewonnen kon worden, een kruiswoordpuzzel die onderweg gemaakt kon worden én een mooie LRC-pen.

Bij de aula werd de mogelijkheid aangeboden om een rondleiding te krijgen door onze enthousiaste leerlingen. Zij namen de gasten mee en lieten hen de leukste plekjes van de school zien en vertelden hoe zij het LRC ervaren.

Uiteraard was het ook mogelijk om zelfstandig door de school te lopen. Hier kwam de duidelijke plattegrond goed van pas. Of je nu zin had om eerst een lesje Drama te volgen of juist liever naar de sportzaal te gaan om je energie kwijt te kunnen op het klim- en klauterparcours. Alles was mogelijk.

Bij veel vakken kon je ook zelf aan de slag. Zo kon je bij Aardrijkskunde een speld op een landkaart plaatsen waar je woont. Bij Science, Biologie, Natuurkunde en Scheikunde werden proefjes gedaan. Bij Geschiedenis kon je je verkleden in een grappige outfit. Als je dan voor een groen scherm ging staan werd er een foto gemaakt en dan leek het net alsof je in een prachtig paleis stond of bij de piramides in Egypte.

Hoe zit dat precies met coördinaten of wat is de uitslag van een kubus? Je kwam het allemaal te weten bij de mini-lesjes Wiskunde. Nu al bezig met de lesstof die je volgend jaar krijgt. En dan krijg je bij vertrek ook nog een leuke geodriehoek mee.

Ook de vakken Nederlands, Engels, Frans, Duits, Kunst, Do-It/Informatica, Economie en Klassieke talen gaven een inkijkje in hoe de lessen eruit zien.

Naast alle vakken waren er ook leerlingen die met hun mentor in gesprek gingen. Zo gaven ze een beeld hoe een dag op het LRC eruit ziet; hoe laat begin je, hoeveel huiswerk krijg je en hoe is de sfeer op school? Ook waren er presentaties over het Gymnasium, Tweetalig onderwijs (TTO) en van de schoolleiding.

In de aula zat de sfeer er goed in. The Spacemen, onze schoolband trad op, je kon deelnemen aan een paar talentlessen of informatie krijgen over de buitenschoolse activiteiten van de klimaatclub, de GSA of de leerlingenraad.

Om het feest compleet te maken, kregen de leerlingen bij het weggaan een mooie goodiebag mee, met hierin allerlei nuttige informatie en leuke gadgets.

Kortom: er was veel te zien, te horen en te beleven. Het waren mooie dagen, we hebben genoten!


Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder