Open dagen

Op 19 en 20 januari hebben we zo'n 1700 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Vorige week donderdagavond en vrijdagmiddag was het Leidsche Rijn College onderwerp van gesprek in de wijk. Maar liefst 4500 bezoekers van onze Open dagen liepen gedurende deze 2 dagen door de school. Bij binnenkomst kregen ze een plattegrond met hierop de looproute door school, een kruiswoordpuzzel die onderweg gemaakt kon worden én een mooie LRC-pen.

Vol enthousiasme en een tikkeltje gespannen begonnen de leerlingen aan hun route in onze B-vleugel. Hier zijn de lokalen voor Beeldende Vorming en Drama gevestigd.

Ze vervolgden hun route, waar ze de vakken wiskunde en Informatica/Do-IT tegenkwamen. Ook was daar een Presentatielokaal ingericht waar de bezoekers desgewenst een algemene presentatie, met informatie over de school en het onderwijs, konden krijgen.

Ze liepen daarna verder naar de exacte vakken; Natuurkunde, Scheikunde, Science. En door naar Biologie, Positieve Gezondheid (Zorgen voor jezelf, de ander en de wereld) en het 2e Presentatielokaal.

De route liep vervolgens langs Geschiedenis, Aardrijkskunde, HTU, informatie over de toekomstplannen voor het schoolplein en de onderwijsvorm, Top(sport) Talent, Tweetalig onderwijs, Frans en Engels.

Tot slot het laatste stukje van de route; het 3e Presentatielokaal, Nederlands, Duits, Klassieke Talen & Gymnasium en de ondersteuningscoördinatoren, GSA, debatclub, leerlingenraad en klimaatgroep.

Aan het einde van de route kwamen de bezoekers in onze mooie, grote aula, waar de Talentenmarkt gevestigd was. Onze schoolband, the Spacemen, speelde hier, er werden workshops gegeven (Djembé, programmeren, houtbewerken en meer), er stond een photobooth en er was een LRC Café, waar gezellig een drankje genuttigd kon worden.

Om het feest compleet te maken, kregen de leerlingen bij het weggaan een mooie goodiebag mee, met hierin allerlei nuttige informatie en leuke gadgets.

Kortom: er was veel te zien, te horen en te beleven. Het waren mooie dagen, we hebben genoten!

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder