LRC Iftar

Donderdag 30 maart kwamen ruim 150 leerlingen naar school voor een Iftar. Dit is een maaltijd die gegeten wordt tijdens de Ramadan, na zonsondergang.

De Ramadan is een belangrijke periode voor een deel van onze collega’s en leerlingen. Om stil te staan bij deze gelegenheid organiseerde het LRC samen met een aantal leerlingen (Nordin, Omar, Yasmine, Loujein en Anouar) een Iftar: de maaltijd die gegeten wordt na zonsondergang. Alle leerlingen van het Leidsche Rijn College werden hiervoor uitgenodigd, van de brugklas tot en met de examenklas.

Het thema van de avond was: Samen is altijd beter! Dus samen delen, praten en de saamhorigheid stonden centraal.

We vroegen leerlingen om zelf een gerecht/hapje te maken en bij binnenkomst konden ze dit afgeven. Alles werd neergezet op lange tafels en dit werd geserveerd als buffet.

Leerlingen die meedoen aan de Ramadan werden uitgenodigd om te vertellen over wat de Ramadan voor hen betekent, hoe zij deze periode ervaren en wat ze ervan leren. Op die manier konden we de verbinding maken en van elkaars culturen leren.

Één van de organiserende leerlingen, Nordin, opende de avond. Om kwart over 8 ging de zon onder, wat betekende dat de Iftar kon beginnen. De periode van vasten werd ritueel verbroken door het eten van een dadel en drinken van water, gevolgd door een kopje soep. Daarna kon van het uitgebreide buffet genoten worden en hoewel er meer dan genoeg eten was, ging het toch bijna allemaal op!

‘Wauw, wat ziet de aula er mooi uit!’
‘Bedankt voor het organiseren.’
‘Wat fijn dat er zoveel leerlingen zijn.’
‘Bizar veel eten!’
‘Het is zo gezellig!’

Enkele uitspraken die we hebben gehoord en niets is minder waar! Het was heel gezellig en inderdaad: er was súper veel eten.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder