LRC & Giving Back

Is uw kind een ambitieuze leerling die als eerste in het gezin wil gaan studeren aan een Nederlandse hogeschool of universiteit, en heeft u dat zelf niet gedaan? Dan heeft het Leidsche Rijn College samen met Stichting Giving Back een mooi programma.

Giving Back is een programma waarbij mensen die succesvol zijn in het bedrijfsleven en bij de overheid hun kennis, ervaringen en netwerk willen delen met scholieren.

Wanneer de leerling zich voor dit programma aanmeldt, krijgt hij/zij een persoonlijke mentor. Samen met deze mentor en de andere deelnemende leerlingen, krijgt de leerling een aantal interessante workshops aangeboden waarin ze:

-         Leren over persoonlijk leiderschap;
-         Leren netwerken/zakelijke contacten leggen;
-         Leren debatteren;
-         Begeleid worden in hun studiekeuzetraject.

Ook kunnen ze een kijkje nemen bij grote en kleine bedrijven, zoals ziekenhuizen, bouwbedrijven, banken en advocatenkantoren. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om leerlingen van andere deelnemende scholen te leren kennen om alvast een netwerk op te bouwen

Het programma loopt van november 2022 tot en met december 2023. Deelname aan het Giving Back-programma is gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een groot deel van de activiteiten vindt buiten de schooltijden plaats en leerlingen nemen deel aan het complete programma. Gemiddeld is er één contactmoment per maand met de mentor en/of andere Giving Backers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Serap Büyük via info@lrc.nl.

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder