LRC & Giving Back

Is uw kind een ambitieuze leerling die als eerste in het gezin wil gaan studeren aan een Nederlandse hogeschool of universiteit, en heeft u dat zelf niet gedaan? Dan heeft het Leidsche Rijn College samen met Stichting Giving Back een mooi programma.

Giving Back is een programma waarbij mensen die succesvol zijn in het bedrijfsleven en bij de overheid hun kennis, ervaringen en netwerk willen delen met scholieren.

Wanneer de leerling zich voor dit programma aanmeldt, krijgt hij/zij een persoonlijke mentor. Samen met deze mentor en de andere deelnemende leerlingen, krijgt de leerling een aantal interessante workshops aangeboden waarin ze:

-         Leren over persoonlijk leiderschap;
-         Leren netwerken/zakelijke contacten leggen;
-         Leren debatteren;
-         Begeleid worden in hun studiekeuzetraject.

Ook kunnen ze een kijkje nemen bij grote en kleine bedrijven, zoals ziekenhuizen, bouwbedrijven, banken en advocatenkantoren. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om leerlingen van andere deelnemende scholen te leren kennen om alvast een netwerk op te bouwen

Het programma loopt van november 2022 tot en met december 2023. Deelname aan het Giving Back-programma is gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een groot deel van de activiteiten vindt buiten de schooltijden plaats en leerlingen nemen deel aan het complete programma. Gemiddeld is er één contactmoment per maand met de mentor en/of andere Giving Backers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Serap Büyük via info@lrc.nl.

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

We kijken met veel plezier en warmte terug op het jaar 2023. Het jaar waarin wij met (oud)leerlingen en (oud)medewerkers op verschillende momenten vierden dat het LRC 25 jaar bestaat.

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder