Leerlingen lezen voor uit eigen werk tijdens Literair Café; het niveau is hoog dit jaar

Dichters, schrijvers en verhalenvertellers in de dop, zo kun je ze noemen, de leerlingen die meededen aan het Literair Café.

Dichters, schrijvers en verhalenvertellers in de dop, zo kun je ze noemen, de leerlingen (en oud-leerlingen) die afgelopen vrijdag meededen aan het Literair Café. Een jaarlijks terugkerende avond waarop leerlingen voorlezen uit eigen werk. Zelfgeschreven verhalen, poëzie, fictie, liedjes, enzovoorts worden aan elkaar en het publiek voorgedragen. Tussendoor wordt het werk van de leerlingen met elkaar én een gerenommeerde gast besproken. Dit jaar was dat schrijfster Cis Meijer (van bekende jeugdthrillers als Verdoofd, Moordspel en Knock-out). Iedereen was onder de indruk van het werk van de leerlingen. Niet alleen vanwege het hoge niveau van hun werk (‘wat kunnen ze veel en schrijven ze vrij’) maar ook omdat de avond traditiegetrouw echt gedragen wordt door de leerlingen zelf. De school faciliteert de avond maar het zijn de leerlingen die de avond maken; zij bouwen de setting, presenteren de avond en verzorgen de inhoud. Leerlingen die soms wat minder opvallen, komen nu volledig tot hun recht. Een mooie ode aan het LRC werd geschreven door een eindexamenleerling die dit jaar vertrekt. Speciale aandacht was er voor docent Margreet van Grondelle. De initiatiefneemster van het Literair Café die ons het afgelopen jaar helaas is ontvallen. Haar gezin en een goede vriendin waren ook aanwezig. Een van de leerlingen droeg een prachtig gedicht op aan Margreet. Een kleurrijke bos bloemen stond in de hoek van het café ter nagedachtenis. Op een fijne manier werd stilgestaan bij Margreets nalatenschap. Ze heeft iets moois weten neer te zetten waar deelnemers en publiek van genieten, geïnspireerd raken en leerlingen zichzelf overtreffen. Het was een mooie avond.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder