Introductieavond voor nieuwe brugklassers

20 en 24 juni zijn de introductieavonden voor onze nieuwe brugklassers. Ouders krijgen bericht over wanneer hun kind op school wordt verwacht.

Het waren spannende tijden voor veel leerlingen uit groep 8 (en hun ouders). De keuze voor de middelbare school moest worden gemaakt! We zijn overspoeld met aanmeldingen maar erg blij dat we alle kinderen in de eerste en de tweede ronde een plekje hebben kunnen geven zodat niemand de kans liep om voor een tweede keer te worden uitgeloot.

Op donderdag 20 juni en maandag 24 juni zijn weer onze traditionele 'veteravonden'. De nieuwbakken brugklassers maken kennis met elkaar, hun klas en hun mentoren. En ze krijgen van ons - ieder jaar vaste prik - felgroene LRC-veters om in hun schoenen te rijgen zodat ze elkaar in de zomervakantie kunnen herkennen als toekomstig 'LRC-ganger'.

Op beide data zijn er 2 bijeenkomst, een van 17.00 tot 18.30 uur en een van 19.00 tot 20.30 uur. Ouders krijgen uiterlijk 14 juni van ons bericht op welke van beide dagen en op welke tijdslot hun kind op school wordt verwacht. We zijn ons ervan bewust dat sommige kinderen op kamp zijn op dat moment (of een andere activiteit hebben). Wij kunnen daar helaas geen rekening mee houden, daarvoor zijn er teveel verschillende kampen met diverse data en teveel kinderen in een klas met diverse activiteiten. Wij hopen dat een kind zijn/haar kamp of activiteit voor een paar uurtjes mag verlaten om zo bij de eerste kennismaking met de klas te zijn.

We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder