Geslaagde Veteravond

Gisteren waren alle nieuwe brugklassers met hun ouder(s)/verzorger(s) op school voor de Veteravond. Er werd gelachen, contact gemaakt, geproost en genoten. Het was een geslaagde avond!

Na de zomervakantie beginnen ruim 320 nieuwe leerlingen op het Leidsche Rijn College aan hun middelbareschooltijd. Om te zorgen dat ze alvast kennis konden maken met hun nieuwe mentoren en medeleerlingen, organiseerden we gisteren de Veteravond. Heb je het vorige artikel hierover gemist en ben je benieuwd wat de Veteravond inhoudt? Klik dan even hier.

Omdat er zoveel nieuwe leerlingen zijn, waren er 3 shifts met elk 4 klassen. Bij binnenkomst werden alle leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) hartelijk ontvangen en mochten ze een plaatsje kiezen in onze mooie aula. Na 2 jaar een 'Corona-Veteravond' te hebben gehad, was het een feest om iedereen weer live te kunnen verwelkomen.

De conrector van de onderbouw, Jurrien Meijer, opende de avond en nadat hij kort vertelde wat de planning was, gingen we door naar het officiële gedeelte. Door het tekenen van het document 'LRC daar teken ik voor' -een symbolische overeenkomst met gedrags- en omgangsvormen- werden ze één van ons. Dit was het moment waarop alle aanstaande brugklassers officieel leerling werden van het Leidsche Rijn College. Nadat iedereen getekend had konden we met (alcoholvrije) bubbels proosten op dit feestelijke moment!

Daarna gingen de leerlingen met hun nieuwe mentoren mee naar een lokaal, waar ze rustig kennis konden maken met hun eigen klas. Ondertussen kregen de ouder(s)/verzorger(s) in de aula een presentatie en uitleg over o.a. het bestellen van boeken, de laptop en het schoolkamp. En toen de leerlingen na een uurtje terugkeerden in de aula, sloten we de Veteravond af en ging iedereen enthousiast naar huis.

Wij vond het een ontzettend gezellige Veteravond en kijken uit naar volgend jaar!

Bekijk hier de aftermovie.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder