Geslaagde landelijke LOOT-dagen, dit keer in Utrecht

Op 10 en 11 april waren de landelijke studiedagen van stichting LOOT - Topsport Talentscholen. Het LRC is een Topsport Talentschool.

Op 10 en 11 april waren de landelijke studiedagen van stichting LOOT - Topsport Talentscholen. Het LRC is een Topsport Talentschool. Leerlingen die op hoog niveau sporten kunnen op onze school hun diploma halen en tegelijk een sportcarrière opbouwen. LOOT-coördinatoren en -begeleiders moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden om vanuit de scholen deze leerlingen te mogen begeleiden. Daarom is er altijd ruimschoots aandacht voor scholing in de vorm van opleiding, cursussen en zo ook deze studiedagen. De begeleiding van de talentvolle, jonge topsporter staat centraal en daarin kunnen begeleiders op de scholen een prachtige rol spelen!

Dit keer werd het evenement door onze school georganiseerd. Het NOC*NSF en LOOT-coördinatoren & -begeleiders uit alle windstreken, van Vlissingen tot Leeuwarden, ontmoetten elkaar dan ook in onze stad. Het werden twee leerzame, gezellige dagen. Zo konden deelnemers clinics volgen, georganiseerd door topsporttrainers en -leerlingen, waarbij gekozen kon worden uit onder andere mindfulness, tennis, basketbal, karate of schaken. Er waren diverse inspirerende sprekers (auteurs, professoren en trainers) te gast. Twee van onze leerlingen werden gehuldigd; Lisa van Bunschoten (oud-leerling) werd verkozen tot Sportvrouw Utrecht 2019 en Skatekeet tot Sporttalent Utrecht 2019. En LRC LOOT-leerlingen werden geïnterviewd door professionals. Kortom, een afwisselend en stimulerend programma waar we weer een hoop van hebben geleerd!

Ook interessant

Gisteren waren alle nieuwe brugklassers met hun ouder(s)/verzorger(s) op school voor de Veteravond. Er werd gelachen, contact gemaakt, geproost en genoten. Het was een geslaagde avond!

Lees verder

Op 25 mei was het Examengala voor onze HAVO 5 en VWO 6 leerlingen. Tijd voor hun welverdiende 'moment of fame' op de rode loper!

Lees verder

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid was een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Lees verder

Ook dit jaar wordt weer een Veteravond georganiseerd voor onze aanstaande brugklassers. Zij komen woensdag 22 juni met hun ouder(s)/verzorger(s) naar onze school om elkaar en hun mentoren alvast te ontmoeten. Daarnaast proosten we samen op de start van hun middelbareschooltijd.

Lees verder