Geslaagde landelijke LOOT-dagen, dit keer in Utrecht

Op 10 en 11 april waren de landelijke studiedagen van stichting LOOT - Topsport Talentscholen. Het LRC is een Topsport Talentschool.

Op 10 en 11 april waren de landelijke studiedagen van stichting LOOT - Topsport Talentscholen. Het LRC is een Topsport Talentschool. Leerlingen die op hoog niveau sporten kunnen op onze school hun diploma halen en tegelijk een sportcarrière opbouwen. LOOT-coördinatoren en -begeleiders moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden om vanuit de scholen deze leerlingen te mogen begeleiden. Daarom is er altijd ruimschoots aandacht voor scholing in de vorm van opleiding, cursussen en zo ook deze studiedagen. De begeleiding van de talentvolle, jonge topsporter staat centraal en daarin kunnen begeleiders op de scholen een prachtige rol spelen!

Dit keer werd het evenement door onze school georganiseerd. Het NOC*NSF en LOOT-coördinatoren & -begeleiders uit alle windstreken, van Vlissingen tot Leeuwarden, ontmoetten elkaar dan ook in onze stad. Het werden twee leerzame, gezellige dagen. Zo konden deelnemers clinics volgen, georganiseerd door topsporttrainers en -leerlingen, waarbij gekozen kon worden uit onder andere mindfulness, tennis, basketbal, karate of schaken. Er waren diverse inspirerende sprekers (auteurs, professoren en trainers) te gast. Twee van onze leerlingen werden gehuldigd; Lisa van Bunschoten (oud-leerling) werd verkozen tot Sportvrouw Utrecht 2019 en Skatekeet tot Sporttalent Utrecht 2019. En LRC LOOT-leerlingen werden geïnterviewd door professionals. Kortom, een afwisselend en stimulerend programma waar we weer een hoop van hebben geleerd!

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

We kijken met veel plezier en warmte terug op het jaar 2023. Het jaar waarin wij met (oud)leerlingen en (oud)medewerkers op verschillende momenten vierden dat het LRC 25 jaar bestaat.

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder