Gastschrijver - Met Edukans naar Kenia

Zo nu en dan kun je genieten van nieuwsitems van gastschrijvers, met deze keer: docent Frans Sascha Mocking. Lees hier haar verhaal.

In juli ga ik als World Teacher met Edukans en 40 docenten, pabostudenten, schoolleiders en Edukans-begeleiders naar Kenia. World Teacher is een programma voor professionalisering van (bijna-)docenten en schoolleiders wereldwijd. Het is een 15-daagse reis waarin wederzijds leren centraal staat, het is een studiereis voor- en door mijn werk als docent.

Als World Teacher verbeter en verdiep ik mij in mijn eigen onderwijscompetenties zoals flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en communicatieve vaardigheden. Daarnaast draag ik bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs in Kenia. Beter onderwijs heeft tot direct gevolg dat leerlingen door kunnen groeien naar hoger onderwijs en betere banen, wat weer een positief gevolg heeft voor de economie.

Tijdens mijn aanwezigheid in Kenia ga ik onder andere lokale docenten tijdens verschillende lessen observeren, en bespreek ik de bevindingen vervolgens met hen. Ook verzorg ik (samen met de andere World Teachers) workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Op deze manier wil ik het land leren kennen met zijn lokale gewoonten en manier van leven en werken.

Om de Keniaanse collega’s deel kunnen laten nemen aan het trainingsprogramma en om te zorgen dat Edukans opvolging kan geven aan de kwaliteitsverbetering die wij in juli gaan inzetten, ben ik op zoek naar sponsors. Dankzij de kerstmarkt op het Leidsche Rijn College afgelopen december heb ik al een mooi bedrag bij elkaar verzameld, maar alle kleine beetjes helpen. Sponsoren kan via: https://sascha-mocking-oost.inactievooredukans.nl/.

De komende maanden zal ik regelmatig wat van mij laten horen en delen over mijn ervaringen voor, tijdens en na de reis naar Kenia.

Sascha Mocking (docent Frans)

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder