Examengala

Op 25 mei was het Examengala voor onze HAVO 5 en VWO 6 leerlingen. Tijd voor hun welverdiende 'moment of fame' op de rode loper!

Vorige week woensdag 25 mei vond het jaarlijkse Examengala plaats. Hoe leuk is het als je net je examens hebt afgerond (met de nadruk op nét, want die dag werden er nog examens gemaakt) en je kunt 's avonds lekker feesten!

Bij een gala hoort natuurlijk een gala-waardige ontvangst. Dat betekent muziek, een aankondiging, een CO2 kanon, fans langs dranghekken en natuurlijk een rode loper.

In een bijzondere stoet kwamen alle leerlingen naar school gereden. Onder andere een brandweerwagen, limousine, paardentrailer, Deux Chevaux en een camper kwamen voorbij. Onder luid applaus en enthousiaste aankondiging stapten ze uit, waarna zij hun 'moment of fame' hadden op de rode loper. Hun keurig gestylede haar werd vakkundig omhoog geblazen door een ietwat enthousiast afgesteld CO2 kanon en af en toe viel een klein drupje regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Al snel werd duidelijk dat alle leerlingen zich ontzettend hadden opgedoft en dat ze flink wat fans hadden verzameld. Er werden natuurlijk volop foto's gemaakt en er werd zichtbaar genoten.

Bij binnenkomst was er de mogelijkheid tot het maken van een officiële foto en onder het genot van een drankje betraden de leerlingen daarna de sfeervol aangeklede aula. De DJ draaide leuke dansmuziek en naarmate de zaal voller werd, kwamen de leerlingen meer los en kon het feest beginnen.

Nu is het wachten tot op 9 juni de uitslag bekend is!

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder