De laatste schoolweek

De gangen zijn leeg en komende week staat in het teken van afronden. Nog maar één week en dan begint de zomervakantie.

De boeken worden ingeleverd, de diploma's uitgereikt en de gangen in school zijn zo goed als leeg. Dat kan maar één ding betekenen: de zomervakantie staat op het punt om te beginnen.

Wat was het weer een bijzonder jaar!

We hebben te maken gehad met fikse Coronamaatregelen; we moesten afstand houden, mondkapjes dragen, in de winter zelfs met onze jas aan in de klas zitten (omdat er geventileerd moest worden) en diverse evenementen moesten worden verplaatst.

Halverwege het schooljaar kon er gelukkig versoepeld worden en konden we samen bedenken welke evenementen alsnog door konden gaan. Want wat was de behoefte aan plezier en samenkomen groot!

Zo werd er onder andere een geweldige Pomutocadaza en een top Biologiemarathon georganiseerd, kon het examengala doorgaan en was er voor de onderbouw een spetterende beachparty. Bovendien kan de diploma-uitreiking doorgaan zoals we dat vóór Corona deden; samen met je klasgenoten, op school en in het bijzijn van ouder(s)/verzorger(s).

Natuurlijk heeft iedereen dit jaar weer hard gewerkt, zijn er nieuwe vrienden gemaakt, is er gelachen (soms gehuild), zijn we gegroeid als mens en hebben we bovenal genoten.

Volgende week komen leerlingen nog een keer naar school om hun boeken in te leveren of om hun kluisjes leeg te maken en daarna gaan ze genieten van een welverdiende vakantie.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder