De examenuitslag is bekend!

Na iets meer dan 2 weken spanning werd gisteren de uitslag bekend; de examenleerlingen kregen hun uitslag en aansluitend was er een gezellige borrel in onze aula.

Donderdag 9 juni, een datum waar velen van ons de afgelopen weken ontzettend naartoe geleefd- en gewerkt hebben: de examenuitslag.

's Morgens om 8 uur werd de zogenoemde normering bekend, waarna in alle systemen de behaalde resultaten omgezet werden naar daadwerkelijke cijfers. Aan de hand van alle cijfers werd duidelijk of een leerling geslaagd was. Wanneer dit niet het geval was, gingen diverse docenten, coördinatoren en conrectoren met elkaar om de tafel om samen te puzzelen, met als doel een advies te formuleren voor de leerling waardoor hij/zij alsnog zou kunnen slagen.

Leerlingen konden vanaf half 2 gebeld worden, wat voor de nodige spanning zorgde en na het verlossende telefoontje werden er afspraken gemaakt. Er waren diverse docenten met betraande gezichten, meestal van vreugde, soms van teleurstelling. Dit laat vooral weer zien hoe betrokken ze bij hun leerlingen zijn.

Om 15.00 uur mochten de leerlingen die nog niet geslaagd waren, naar school komen. Ze werden in de aula opgevangen door hun mentor en kregen de voorlopige cijferlijst te zien. Ook besprak de mentor het advies met ze, waarna ze zich konden inschrijven voor de herkansing.

Vanaf 15:45 uur was het tijd voor de geslaagde leerlingen (en de nog niet geslaagde leerlingen bleven gezellig hangen). Ook zij mochten naar school komen en hun voorlopige cijferlijst inzien. Onder het genot van een borrelhapje en een drankje maakten we er een gezellige middag van, om te vieren dat hun schoolcarrière succesvol is afgerond.

Nu op naar de diploma-uitreiking op 1 juli!

Ook interessant

De zomervakantie is begonnen! De leerlingen hebben dit jaar weer hard gewerkt, de boeken zijn ingeleverd en de schooltas kan in de hoek.

Lees verder

Donderdag 30 maart kwamen ruim 150 leerlingen naar school voor een Iftar. Dit is een maaltijd die gegeten wordt tijdens de Ramadan, na zonsondergang.

Lees verder