De examenuitslag is bekend!

Na iets meer dan 2 weken spanning werd gisteren de uitslag bekend; de examenleerlingen kregen hun uitslag en aansluitend was er een gezellige borrel in onze aula.

Donderdag 9 juni, een datum waar velen van ons de afgelopen weken ontzettend naartoe geleefd- en gewerkt hebben: de examenuitslag.

's Morgens om 8 uur werd de zogenoemde normering bekend, waarna in alle systemen de behaalde resultaten omgezet werden naar daadwerkelijke cijfers. Aan de hand van alle cijfers werd duidelijk of een leerling geslaagd was. Wanneer dit niet het geval was, gingen diverse docenten, coördinatoren en conrectoren met elkaar om de tafel om samen te puzzelen, met als doel een advies te formuleren voor de leerling waardoor hij/zij alsnog zou kunnen slagen.

Leerlingen konden vanaf half 2 gebeld worden, wat voor de nodige spanning zorgde en na het verlossende telefoontje werden er afspraken gemaakt. Er waren diverse docenten met betraande gezichten, meestal van vreugde, soms van teleurstelling. Dit laat vooral weer zien hoe betrokken ze bij hun leerlingen zijn.

Om 15.00 uur mochten de leerlingen die nog niet geslaagd waren, naar school komen. Ze werden in de aula opgevangen door hun mentor en kregen de voorlopige cijferlijst te zien. Ook besprak de mentor het advies met ze, waarna ze zich konden inschrijven voor de herkansing.

Vanaf 15:45 uur was het tijd voor de geslaagde leerlingen (en de nog niet geslaagde leerlingen bleven gezellig hangen). Ook zij mochten naar school komen en hun voorlopige cijferlijst inzien. Onder het genot van een borrelhapje en een drankje maakten we er een gezellige middag van, om te vieren dat hun schoolcarrière succesvol is afgerond.

Nu op naar de diploma-uitreiking op 1 juli!

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

We kijken met veel plezier en warmte terug op het jaar 2023. Het jaar waarin wij met (oud)leerlingen en (oud)medewerkers op verschillende momenten vierden dat het LRC 25 jaar bestaat.

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder