De examenuitslag is bekend!

Na iets meer dan 2 weken spanning werd gisteren de uitslag bekend; de examenleerlingen kregen hun uitslag en aansluitend was er een gezellige borrel in onze aula.

Donderdag 9 juni, een datum waar velen van ons de afgelopen weken ontzettend naartoe geleefd- en gewerkt hebben: de examenuitslag.

's Morgens om 8 uur werd de zogenoemde normering bekend, waarna in alle systemen de behaalde resultaten omgezet werden naar daadwerkelijke cijfers. Aan de hand van alle cijfers werd duidelijk of een leerling geslaagd was. Wanneer dit niet het geval was, gingen diverse docenten, coördinatoren en conrectoren met elkaar om de tafel om samen te puzzelen, met als doel een advies te formuleren voor de leerling waardoor hij/zij alsnog zou kunnen slagen.

Leerlingen konden vanaf half 2 gebeld worden, wat voor de nodige spanning zorgde en na het verlossende telefoontje werden er afspraken gemaakt. Er waren diverse docenten met betraande gezichten, meestal van vreugde, soms van teleurstelling. Dit laat vooral weer zien hoe betrokken ze bij hun leerlingen zijn.

Om 15.00 uur mochten de leerlingen die nog niet geslaagd waren, naar school komen. Ze werden in de aula opgevangen door hun mentor en kregen de voorlopige cijferlijst te zien. Ook besprak de mentor het advies met ze, waarna ze zich konden inschrijven voor de herkansing.

Vanaf 15:45 uur was het tijd voor de geslaagde leerlingen (en de nog niet geslaagde leerlingen bleven gezellig hangen). Ook zij mochten naar school komen en hun voorlopige cijferlijst inzien. Onder het genot van een borrelhapje en een drankje maakten we er een gezellige middag van, om te vieren dat hun schoolcarrière succesvol is afgerond.

Nu op naar de diploma-uitreiking op 1 juli!

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder