Brugklaskamp, jeuj!

Brugklaskamp, jeuj! Hoe het kamp in Kamerik was vraag je? Nou, dat begon met 15 km fietsen (een uurtje).

Daarna werden de pipowagens (slaapplekken) zorgvuldig ingericht, vooral met snoep, rollen koekjes en hier en daar een verdwaalde slinger kerstlichtjes. Iedere ochtend startten we met Koffietijd (docenten verkleed als Loretta en Quinty namen de dag door). We hebben gevaren in een fluisterboot (waterdiertjes vangen en leren over de omgeving zoals 'hoe werd vroeger turf gemaakt'?), een escape room-speurtocht door het dorp gedaan (doel: een code kraken van een kluis vol snoep), heel veel spelletjes gespeeld zoals Levend Stratego en Levend Kolonisten van Catan. De bonteavond was geweldig (we konden niet stoppen dus zijn langer doorgegaan), daarna een kampvuur met marshmallows! Over eten gesproken. Jeannette (intern belegeider) had avond 1 een heeele goede curry gemaakt en de avond erna aten we patat, prima! En we hadden een huiskip, die at vaak mee in de eetzaal en legde te pas en te onpas eieren - zelfs met 40 gillende kinderen om haar heen en zelfs in bed onder je kussen! Eerst je bed dus goed controleren voor je erin gingen liggen. We hebben een geweldige week gehad!

Ook interessant

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder