Brugklaskamp, jeuj!

Brugklaskamp, jeuj! Hoe het kamp in Kamerik was vraag je? Nou, dat begon met 15 km fietsen (een uurtje).

Daarna werden de pipowagens (slaapplekken) zorgvuldig ingericht, vooral met snoep, rollen koekjes en hier en daar een verdwaalde slinger kerstlichtjes. Iedere ochtend startten we met Koffietijd (docenten verkleed als Loretta en Quinty namen de dag door). We hebben gevaren in een fluisterboot (waterdiertjes vangen en leren over de omgeving zoals 'hoe werd vroeger turf gemaakt'?), een escape room-speurtocht door het dorp gedaan (doel: een code kraken van een kluis vol snoep), heel veel spelletjes gespeeld zoals Levend Stratego en Levend Kolonisten van Catan. De bonteavond was geweldig (we konden niet stoppen dus zijn langer doorgegaan), daarna een kampvuur met marshmallows! Over eten gesproken. Jeannette (intern belegeider) had avond 1 een heeele goede curry gemaakt en de avond erna aten we patat, prima! En we hadden een huiskip, die at vaak mee in de eetzaal en legde te pas en te onpas eieren - zelfs met 40 gillende kinderen om haar heen en zelfs in bed onder je kussen! Eerst je bed dus goed controleren voor je erin gingen liggen. We hebben een geweldige week gehad!

Ook interessant

Meer weten over het LRC? Check dan deze korte video! Leerlingen Britt en Nordin laten je de school van binnen zien, interviewen medeleerlingen & de schoolleiding en vertellen je wat er allemaal te doen is op het LRC. Gauw kijken dus!

Lees verder

Het Leidsche Rijn College heeft zijn plannen voor de komende jaren vastgelegd in het schoolplan 2020-2024. Op deze poster zie je in één oogopslag waar we voor gaan en waar we voor staan!

Lees verder

De schoolleiding van het Leidsche Rijn College wenst iedereen heel fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Lees verder

Vandaag is het Paarse Vrijdag! Dé dag dat veel middelbare scholen in het land paars kleuren om zo aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit. Een initiatief van het landelijke GSA-netwerk (Gender & Sexuality Alliance) die ook vertegenwoordigd is in een club leerlingen op het Leidsche Rijn College. Want we...

Lees verder