Bio in de praktijk: midden in de nacht vleermuizen spotten en tot aan je oksels in het water

Leerlingen uit 5 vwo met biologie in hun pakket hadden afgelopen week een wel heel bijzondere les: er werd een 24-uurs biomarathon gehouden!

Leerlingen uit 5 vwo met biologie in hun pakket hadden afgelopen week een wel heel bijzondere les: er werd een 24-uurs biomarathon gehouden! Op het grasveld tussen de B- en de D-vleugel werd een heus kamp met tent en veldwerk-onderzoeks-station opgeslagen. Docenten Erica en Babette bewaakten 24 uur lang non stop het fort. In ploegen kwamen de leerlingen langs om diverse metingen te doen, om zo de natuur (dag én nacht) rondom school in kaart te brengen. Ze ontdekten hoe geweldig het leven in een veldlab is. En wat hebben ze veel geleerd (zo hebben ze bijv. 41 verschillende plantensoorten weten te identificeren, uitgerekend dat er 36.915 madeliefjes groeien tussen de B- en de D-vleugel, de meeste waterdiertjes vooral eng zijn en een vleermuisdetector fantastisch is!) En wat ontdekten onze docenten? Dat wij kanjers van leerlingen hebben! Die in het holst van de nacht naar school komen om metingen te doen. Die niet zeuren als er een stortbui valt. Die een prima humeur hebben om 6.00 uur in de ochtend. En die hun grenzen verleggen en met liefde tot aan hun oksels in de plas gaan staan. Ook collega’s droegen hun steentje bij; het was een af-en-aan lopen (ook ’s nachts!) met pannetjes soep, lekkere koeken, ontbijt of gewoon voor een gezellig praatje. Het was een superleuk, gezellig en leerzaam etmaal!

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder