Bezoek Stichting Oranje Horizon

Stichting Oranje Horizon is op initiatief van ouders en studenten in het jaar 2002 opgericht om jongeren te begeleiden bij hun schoolloopbaan. Wij werden uitgenodigd ter kennismaking.

Achtergrond
Stichting Oranje Horizon biedt jongeren een stimulerende en geborgen studieomgeving. De jongeren volgen lessen op een gewone Utrechtse middelbare school. Na schooltijd worden ze opgevangen in ons educatiecentrum. Hier wordt onder begeleiding huiswerk gemaakt. Ook is er ruimte voor recreatie en wordt er samen gegeten en is er mogelijkheid om te overnachten. Momenteel worden 52 jongeren door 6 interne- en 11 externe vrijwilligers intensief begeleid, zodat zij hun schoolcarrière goed kunnen voortzetten.

De naam Oranje Horizon is niet zomaar gekozen. Met dit initiatief moeten de allochtone jongeren niet alleen hun eigen horizon verbreden, maar tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.*

Uitnodiging
Onze Coördinatoren Leerlingzaken Hélène Beekhuizen, Jeannette van der Craats, Linda Rothengatter en Dave Coenen en rector Eric Hordijk waren donderdagavond op uitnodiging op bezoek bij Stichting Oranje Horizon. 14 Leerlingen van het Leidsche Rijn College wonen hier door de weeks, dat was ook de reden voor deze uitnodiging.

Eric Hordijk: "We werden gastvrij ontvangen in de binnentuin door directeur Fatih Kartal die ons heeft rondgeleid door het gebouw, waarbij we konden zien hoe hard onze en leerlingen van enkele andere scholen met hun huiswerk bezig waren. Na de rondleiding hebben we gezamenlijk van een heerlijke maaltijd genoten en gesproken over onze samenwerking. Natuurlijk hebben we ook gesproken over de tragedie in Turkije en Syrië en de betrokkenheid van Stichting Oranje Horizon daarbij. Hartelijk dank voor de gastvrijheid aan iedereen die ons bezoek zeer de moeite waard heeft gemaakt."

Rector Eric Hordijk in gesprek met leerlingen.

Ook interessant

De zomervakantie is begonnen! De leerlingen hebben dit jaar weer hard gewerkt, de boeken zijn ingeleverd en de schooltas kan in de hoek.

Lees verder

Donderdag 30 maart kwamen ruim 150 leerlingen naar school voor een Iftar. Dit is een maaltijd die gegeten wordt tijdens de Ramadan, na zonsondergang.

Lees verder