Utrecht Canal Pride 2022 - Just be you

Just be you, het thema van de Pride 2022. Afgelopen zaterdag 4 juni voeren we mee tijdens de Canal Pride in Utrecht en onze Gay Straight Aliance was erbij!

De Gay Straight Aliance (GSA) op het Leidsche Rijn College is een leuke groep, bestaande uit leerlingen en personeel, die zich actief inzetten om diverse onderwerpen bespreekbaar te maken. Ook varen ze al enkele jaren mee tijdens de Utrecht Canal Pride en zo ook afgelopen zaterdag 4 juni. Het was weer één groot feest waarbij wederzijdse acceptatie centraal stond.

Het thema van de Pride dit jaar: just be you. Hóe treffend, in een maatschappij waarin we geneigd zijn ons aan te passen aan wat we denken dat anderen willen zien. We worden dagelijks geconfronteerd met mode en uiterlijk en het is de kunst om juist binnen al deze opgelegde 'normen' jezelf te blijven. Just be you. Iedereen hoort erbij en mag zichzelf zijn.

Vanuit die overtuiging zet de GSA zich in om een open gesprek te voeren. Zo worden er gedurende het jaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals onder andere de deelname aan de Canal Pride. Maar ook op Paarse Vrijdag en National Coming Out Day (11 oktober) zijn er leuke activiteiten. Er worden nagels gelakt (paars natuurlijk), roze koeken gegeten en mooie gesprekken gevoerd, uiteraard met als doel het vergroten van de (zelf) acceptatie en het doorbreken van taboes. Alles is bespreekbaar.

Afgelopen zaterdag was dus de Canal Pride en wat was het weer een feest! Na 2 weken druilerig weer hadden we zelfs de weergoden op onze hand; het was een stralende, zonovergoten dag! De aftermovie geeft een goed beeld van de sfeer, de acceptatie en bovenal de gezelligheid op zo'n dag.

Wist je dat:

  • de GSA ook op Instagram zit? Je kunt ze volgen via @gsalrc
  • we een regenboog zebrapad -het Gaybrapad- hebben waar we heel trots op zijn!

Wil jij (mee) praten over identiteit, liefde en gender? Voel je vrij om Jurrien Meijer, Lynn van der Klis of Bianca Granneman aan te spreken! Natuurlijk mag je hier ook altijd met medeleerlingen en andere leden van de GSA over praten.

Links:

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder