Utrecht Canal Pride 2022 - Just be you

Just be you, het thema van de Pride 2022. Afgelopen zaterdag 4 juni voeren we mee tijdens de Canal Pride in Utrecht en onze Gay Straight Aliance was erbij!

De Gay Straight Aliance (GSA) op het Leidsche Rijn College is een leuke groep, bestaande uit leerlingen en personeel, die zich actief inzetten om diverse onderwerpen bespreekbaar te maken. Ook varen ze al enkele jaren mee tijdens de Utrecht Canal Pride en zo ook afgelopen zaterdag 4 juni. Het was weer één groot feest waarbij wederzijdse acceptatie centraal stond.

Het thema van de Pride dit jaar: just be you. Hóe treffend, in een maatschappij waarin we geneigd zijn ons aan te passen aan wat we denken dat anderen willen zien. We worden dagelijks geconfronteerd met mode en uiterlijk en het is de kunst om juist binnen al deze opgelegde 'normen' jezelf te blijven. Just be you. Iedereen hoort erbij en mag zichzelf zijn.

Vanuit die overtuiging zet de GSA zich in om een open gesprek te voeren. Zo worden er gedurende het jaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals onder andere de deelname aan de Canal Pride. Maar ook op Paarse Vrijdag en National Coming Out Day (11 oktober) zijn er leuke activiteiten. Er worden nagels gelakt (paars natuurlijk), roze koeken gegeten en mooie gesprekken gevoerd, uiteraard met als doel het vergroten van de (zelf) acceptatie en het doorbreken van taboes. Alles is bespreekbaar.

Afgelopen zaterdag was dus de Canal Pride en wat was het weer een feest! Na 2 weken druilerig weer hadden we zelfs de weergoden op onze hand; het was een stralende, zonovergoten dag! De aftermovie geeft een goed beeld van de sfeer, de acceptatie en bovenal de gezelligheid op zo'n dag.

Wist je dat:

  • de GSA ook op Instagram zit? Je kunt ze volgen via @gsalrc
  • we een regenboog zebrapad -het Gaybrapad- hebben waar we heel trots op zijn!

Wil jij (mee) praten over identiteit, liefde en gender? Voel je vrij om Jurrien Meijer, Lynn van der Klis of Bianca Granneman aan te spreken! Natuurlijk mag je hier ook altijd met medeleerlingen en andere leden van de GSA over praten.

Links:

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder