Spannend NK Schaken voor leerlingen LRC

Lucas, Mark, Felix en Steven deden vorige week mee aan het Nederlands Kampioenschap Schaken en doen zelf verslag van deze spannende dag...

Op donderdag 20 januari 2022 hebben Lucas Klein (uit 6vd), Mark Schoonhoven (uit 5ve), Felix Hamoen (uit 4vc) en Steven Ramdien (uit 2vga) het Leidsche Rijn College vertegenwoordigd bij het NK Schaken voor het Voortgezet Onderwijs (VO). Om geplaatst te worden hebben ze vooraf eerst de kwalificatieronde moeten halen. Uiteindelijk hebben 18 teams zich geplaatst voor het NK Schaken VO.

De finale vindt normaal plaats op een mooie locatie bij het Tata Steel Chess on Tours, waar de grootmeesters tegelijkertijd ook schaken (!). Helaas, vanwege de coronamaatregelen moest dit jaar weer online geschaakt worden. Maar dat drukte de pret en enthousiasme niet van Lucas, Mark, Felix en Steven. Glorieuze momenten, felicitaties aan elkaar en ook frustraties (mouse slips, trage wifi) werden via de groepsapp met elkaar gedeeld. Er werd druk gerekend, want het LRC-team stond aanvankelijk op de laatste plaats in hun poule, maar gedurende de dag kwamen ze op de 2e plaats. De laatste twee ronden waren beslissend. Uiteindelijk zijn Lucas, Mark, Felix en Steven op de 4e plaats geëindigd; net een half puntje verschil met de nummer 3, waardoor ze helaas net buiten de prijzen zijn gevallen. Al met al hebben ze het ontzettend goed gedaan op het NK Schaaktoernooi en kijken al uit naar volgend jaar!


Ook interessant

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Wat was het een mooi feest vrijdag 6 oktober! Dank voor ieders bijdrage aan deze memorabele dag! Wij verheugen ons erop en hopen op een volgende reünie weer veel oud-leerlingen terug te zien.

Lees verder

De zomervakantie is begonnen! De leerlingen hebben dit jaar weer hard gewerkt, de boeken zijn ingeleverd en de schooltas kan in de hoek.

Lees verder