Spannend NK Schaken voor leerlingen LRC

Lucas, Mark, Felix en Steven deden vorige week mee aan het Nederlands Kampioenschap Schaken en doen zelf verslag van deze spannende dag...

Op donderdag 20 januari 2022 hebben Lucas Klein (uit 6vd), Mark Schoonhoven (uit 5ve), Felix Hamoen (uit 4vc) en Steven Ramdien (uit 2vga) het Leidsche Rijn College vertegenwoordigd bij het NK Schaken voor het Voortgezet Onderwijs (VO). Om geplaatst te worden hebben ze vooraf eerst de kwalificatieronde moeten halen. Uiteindelijk hebben 18 teams zich geplaatst voor het NK Schaken VO.

De finale vindt normaal plaats op een mooie locatie bij het Tata Steel Chess on Tours, waar de grootmeesters tegelijkertijd ook schaken (!). Helaas, vanwege de coronamaatregelen moest dit jaar weer online geschaakt worden. Maar dat drukte de pret en enthousiasme niet van Lucas, Mark, Felix en Steven. Glorieuze momenten, felicitaties aan elkaar en ook frustraties (mouse slips, trage wifi) werden via de groepsapp met elkaar gedeeld. Er werd druk gerekend, want het LRC-team stond aanvankelijk op de laatste plaats in hun poule, maar gedurende de dag kwamen ze op de 2e plaats. De laatste twee ronden waren beslissend. Uiteindelijk zijn Lucas, Mark, Felix en Steven op de 4e plaats geëindigd; net een half puntje verschil met de nummer 3, waardoor ze helaas net buiten de prijzen zijn gevallen. Al met al hebben ze het ontzettend goed gedaan op het NK Schaaktoernooi en kijken al uit naar volgend jaar!


Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder