Spannend NK Schaken voor leerlingen LRC

Lucas, Mark, Felix en Steven deden vorige week mee aan het Nederlands Kampioenschap Schaken en doen zelf verslag van deze spannende dag...

Op donderdag 20 januari 2022 hebben Lucas Klein (uit 6vd), Mark Schoonhoven (uit 5ve), Felix Hamoen (uit 4vc) en Steven Ramdien (uit 2vga) het Leidsche Rijn College vertegenwoordigd bij het NK Schaken voor het Voortgezet Onderwijs (VO). Om geplaatst te worden hebben ze vooraf eerst de kwalificatieronde moeten halen. Uiteindelijk hebben 18 teams zich geplaatst voor het NK Schaken VO.

De finale vindt normaal plaats op een mooie locatie bij het Tata Steel Chess on Tours, waar de grootmeesters tegelijkertijd ook schaken (!). Helaas, vanwege de coronamaatregelen moest dit jaar weer online geschaakt worden. Maar dat drukte de pret en enthousiasme niet van Lucas, Mark, Felix en Steven. Glorieuze momenten, felicitaties aan elkaar en ook frustraties (mouse slips, trage wifi) werden via de groepsapp met elkaar gedeeld. Er werd druk gerekend, want het LRC-team stond aanvankelijk op de laatste plaats in hun poule, maar gedurende de dag kwamen ze op de 2e plaats. De laatste twee ronden waren beslissend. Uiteindelijk zijn Lucas, Mark, Felix en Steven op de 4e plaats geëindigd; net een half puntje verschil met de nummer 3, waardoor ze helaas net buiten de prijzen zijn gevallen. Al met al hebben ze het ontzettend goed gedaan op het NK Schaaktoernooi en kijken al uit naar volgend jaar!


Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder