Ontwikkel je Nederlandse taalvaardigheid met Honours Trajectum Utrecht

Zit jij in de brugklas en wil jij jouw Nederlandse taalvaardigheid verder ontwikkelen? Lees dan snel verder en geef je voor vrijdag 7 oktober op!

Honours Trajectum Utrecht (HTU) is een programma waarbij ambitieuze en nieuwsgierige leerlingen uit de brugklas havo/vwo extra onderwijs kunnen volgen, om hun Nederlandse taalvaardigheid en kennis van de wereld te ontwikkelen.

Één keer per week komen we op school twee uur samen. We lezen de krant en bespreken interessante artikelen. We lezen boeiende teksten en leren nieuwe woorden. We doen onderzoek naar een bepaald thema, bijvoorbeeld 'griezelen'. En er is een boekenclub. Zo ontwikkelen HTU-leerlingen belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolloopbaan.

"Ik ben zeker beter geworden in Nederlands. Ik heb veel nieuwe woorden geleerd. Ik heb leren discussiëren en we hebben met de klas leuke uitjes gemaakt. HTU is: veel nieuwe dingen leren en doen." ~ Aya (leerling HTU)

"Ik raad brugklassers het HTU zeker aan. Je krijt deze kans maar één keer, dus grijp hem aan!" ~ Sarah

Een HTU-leerling kenmerkt zich door de volgende eigenschappen. Hij/zij:

  • heeft interesse in de Nederlandse taal,
  • doet havo/atheneum/gymnasium,
  • is nieuwsgierig ingesteld,
  • is ambitieus,
  • wil beter worden in begrijpend lezen,
  • wil nieuwe woorden leren,
  • vindt het leuk om te leren discussiëren,
  • wil elke week tussen de herfst- en meivakantie werken aan taalontwikkeling.

Er is bij ons plek voor 2 HTU-klassen, met per klas plaats voor 16 leerlingen. Leerlingen kunnen zich uiterlijk vrijdag 7 oktober aanmelden via zijn/haar mentor of bij de HTU-docenten: Diana van Eck (dvaneck@lrc.nl) en Serap Büyük (sbuyuk@lrc.nl).

Deze flyer kom je tegen op verschillende plaatsen binnen de school:

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder