Ontwikkel je Nederlandse taalvaardigheid met Honours Trajectum Utrecht

Zit jij in de brugklas en wil jij jouw Nederlandse taalvaardigheid verder ontwikkelen? Lees dan snel verder en geef je voor vrijdag 7 oktober op!

Honours Trajectum Utrecht (HTU) is een programma waarbij ambitieuze en nieuwsgierige leerlingen uit de brugklas havo/vwo extra onderwijs kunnen volgen, om hun Nederlandse taalvaardigheid en kennis van de wereld te ontwikkelen.

Één keer per week komen we op school twee uur samen. We lezen de krant en bespreken interessante artikelen. We lezen boeiende teksten en leren nieuwe woorden. We doen onderzoek naar een bepaald thema, bijvoorbeeld 'griezelen'. En er is een boekenclub. Zo ontwikkelen HTU-leerlingen belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolloopbaan.

"Ik ben zeker beter geworden in Nederlands. Ik heb veel nieuwe woorden geleerd. Ik heb leren discussiëren en we hebben met de klas leuke uitjes gemaakt. HTU is: veel nieuwe dingen leren en doen." ~ Aya (leerling HTU)

"Ik raad brugklassers het HTU zeker aan. Je krijt deze kans maar één keer, dus grijp hem aan!" ~ Sarah

Een HTU-leerling kenmerkt zich door de volgende eigenschappen. Hij/zij:

  • heeft interesse in de Nederlandse taal,
  • doet havo/atheneum/gymnasium,
  • is nieuwsgierig ingesteld,
  • is ambitieus,
  • wil beter worden in begrijpend lezen,
  • wil nieuwe woorden leren,
  • vindt het leuk om te leren discussiëren,
  • wil elke week tussen de herfst- en meivakantie werken aan taalontwikkeling.

Er is bij ons plek voor 2 HTU-klassen, met per klas plaats voor 16 leerlingen. Leerlingen kunnen zich uiterlijk vrijdag 7 oktober aanmelden via zijn/haar mentor of bij de HTU-docenten: Diana van Eck (dvaneck@lrc.nl) en Serap Büyük (sbuyuk@lrc.nl).

Deze flyer kom je tegen op verschillende plaatsen binnen de school:

Ook interessant

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Wat was het een mooi feest vrijdag 6 oktober! Dank voor ieders bijdrage aan deze memorabele dag! Wij verheugen ons erop en hopen op een volgende reünie weer veel oud-leerlingen terug te zien.

Lees verder

De zomervakantie is begonnen! De leerlingen hebben dit jaar weer hard gewerkt, de boeken zijn ingeleverd en de schooltas kan in de hoek.

Lees verder