Ontwikkel je Nederlandse taalvaardigheid met Honours Trajectum Utrecht

Zit jij in de brugklas en wil jij jouw Nederlandse taalvaardigheid verder ontwikkelen? Lees dan snel verder en geef je voor vrijdag 7 oktober op!

Honours Trajectum Utrecht (HTU) is een programma waarbij ambitieuze en nieuwsgierige leerlingen uit de brugklas havo/vwo extra onderwijs kunnen volgen, om hun Nederlandse taalvaardigheid en kennis van de wereld te ontwikkelen.

Één keer per week komen we op school twee uur samen. We lezen de krant en bespreken interessante artikelen. We lezen boeiende teksten en leren nieuwe woorden. We doen onderzoek naar een bepaald thema, bijvoorbeeld 'griezelen'. En er is een boekenclub. Zo ontwikkelen HTU-leerlingen belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolloopbaan.

"Ik ben zeker beter geworden in Nederlands. Ik heb veel nieuwe woorden geleerd. Ik heb leren discussiëren en we hebben met de klas leuke uitjes gemaakt. HTU is: veel nieuwe dingen leren en doen." ~ Aya (leerling HTU)

"Ik raad brugklassers het HTU zeker aan. Je krijt deze kans maar één keer, dus grijp hem aan!" ~ Sarah

Een HTU-leerling kenmerkt zich door de volgende eigenschappen. Hij/zij:

  • heeft interesse in de Nederlandse taal,
  • doet havo/atheneum/gymnasium,
  • is nieuwsgierig ingesteld,
  • is ambitieus,
  • wil beter worden in begrijpend lezen,
  • wil nieuwe woorden leren,
  • vindt het leuk om te leren discussiëren,
  • wil elke week tussen de herfst- en meivakantie werken aan taalontwikkeling.

Er is bij ons plek voor 2 HTU-klassen, met per klas plaats voor 16 leerlingen. Leerlingen kunnen zich uiterlijk vrijdag 7 oktober aanmelden via zijn/haar mentor of bij de HTU-docenten: Diana van Eck (dvaneck@lrc.nl) en Serap Büyük (sbuyuk@lrc.nl).

Deze flyer kom je tegen op verschillende plaatsen binnen de school:

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder