NUOVO Solidariteitsfonds

Bij NUOVO (de scholengroep waaronder het LRC valt) vinden we het belangrijk dat alle leerlingen mee kunnen doen aan onderwijsactiviteiten.

Bij NUOVO (de scholengroep waar het LRC onderdeel van is) vinden we het belangrijk dat alle leerlingen mee kunnen doen aan de verschillende onderwijsactiviteiten, zonder dat kosten hierin een belemmering vormen. Daarom hebben we vanaf het schooljaar 2018-2019 een Solidariteitsfonds in het leven geroepen.

Wat wordt hieruit vergoed?

Onderwijs in Nederland is voor ouders gratis. Toch zijn er zaken waar kosten aan verbonden zijn. Voor sommige schoolkosten kun je als ouder gebruik van maken van je U-pas. Voor andere zaken niet.

Het Solidariteitsfonds van NUOVO draagt bij aan de volgende schoolkosten:

· Het kamp of de introductieweek in het eerste leerjaar.

· De voor school verplichte laptop of tablet.

· De grote buitenlandse reis (meestal in het schooljaar vóór het examenjaar).

Het Solidariteitsfonds heeft als uitgangspunt een deel van de kosten te vergoeden. De rest moet je als ouders zelf betalen.

Wat bepaalt of je een vergoeding krijgt?

Meestal gelden voor het Solidariteitsfonds dezelfde voorwaarden als voor de U-pas (www.u-pas.nl/over-u-pas), zoals een inkomen tot 125% van de bijstandsuitkering. Soms draagt het Solidariteitsfonds ook bij als je inkomen net boven de grens van de U-pas zit.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Stichting Leergeld Utrecht (https://leergeldutrecht.nl/) behandelt de aanvragen en kan vragen beantwoorden. Ook beslist Stichting Leergeld Utrecht of je in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe hoog deze is. Leergeld werkt met huisbezoeken om een gezin te leren kennen en aanvragen door te spreken. Zij kan soms besluiten te ondersteunen bij kosten die buiten het solidariteitsfonds vallen of voor kinderen die niet op een NUOVO school zitten.

Aanvragen bij voorkeur indienen via https://leergeldutrecht.nl/aanvraagformulier/.

Je kunt ook een e-mail sturen naar info@leergeldutrecht.nl of bellen naar 030-7370332 tijdens het telefonisch spreekuur op maandag en donderdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Uiteraard kun je ook altijd met vragen bij de school terecht en kan de school je helpen met de aanmelding.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder