LRC wint prestigieus debattoernooi!

Vorige week vrijdag won ons debatteam de grote, gouden cup van het OpWegNaarHetLagerhuis-debattoernooi van de provincie Utrecht!

Vorige week vrijdag won ons debatteam de grote, gouden cup van het OpWegNaarHetLagerhuis-debattoernooi van de provincie Utrecht!

Vooraf zeiden we al stilletjes tegen elkaar: ‘Dit is echt een sterk team hoor!’, maar het machtsvertoon waarmee onze equipe een hele rij scholen van de mat veegde, was echt verbluffend.

Van voorronde tot finale moesten 12 stellingen worden verdedigd in drie verschillende debatvormen: 1-tegen-1, team tegen team en in een 360°-debat (tijdens dit debat wisselen de teams twee keer plots van standpunt). Het afgelopen halfjaar hebben we hier wekelijks, steeds fanatieker, op getraind.

In het Provinciehuis van Utrecht traden Liza, Fien en Driss onbevreesd aan in een 1-op-1-debat, Janna nam dapper het vierde wedstrijdonderdeel voor haar rekening: de persoonlijke speech, ook wel ‘V-rede’. Maar vooral als team bleken we onverslaanbaar. Geen moment stonden de retorische vechters met de mond vol tanden; de cijfers en citaten vlogen je om de oren, en op elk tegenargument kwam een scherpe rebound. Ook de samenwerking en creativiteit werden geroemd door de verschillende jury’s.

Na scholen als KSG de Breul en het Minkema College achter ons te hebben gelaten in de voorrondes, wachtte in de Statenzaal, aan het einde van een intensieve dag, de finale tegen het Johan van Oldebarnevelt Gymnasium uit Amersfoort, voormalig landelijk winnaar. Het harde werk, de vele uren trainen en oefenen werden beloond: het vertrouwen en de overtuiging zaten erin, vanaf de start tot het aftellen van de klok. Had de jury ook gezien wat wij zagen? Gelukkig wel! En wat zijn we trots!

Laura Flesch (6v), Jelte Westra (4v), Liza van Rijn (6v), Karim Hoogveld (5v), Diger Gels (6v), Tobias Brahma (6v), Pieter, Driss van Dam (6v), Mats van de Wiel (6v), Frank, Fien Schaap (6v), Jobbe van Helsdingen (6v), Janna Coenen (6v), gefeliciteerd!

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder