Les krijgen in het Engels? Op het LRC kan het!

Les krijgen in het Engels? Yes! Vanaf volgend schooljaar kan het op het Leidsche Rijn College! Als eerste school in Utrecht start het LRC met het aanbieden van tweetalig onderwijs (TTO) aan brugklassers.

Leerlingen volgen niet alleen veel van hun lessen in het Engels - zoals wiskunde, science, gym of beeldende vormgeving. Ze gaan ook aan de slag met internationalisering: projecten met scholen in het buitenland, uitwisselingen en een buitenland reis. Wietske Logtenberg is TTO-coördinator op het LRC: ‘De inhoud van de lessen is sterk gericht op het kennismaken met en het begrijpen van verschillende perspectieven op de wereld om ons heen. Door je helemaal te verdiepen in een andere taal en cultuur word je net iets meer uitgedaagd om stil te staan bij wie jij bent: doordat je ziet wat een ander doet en vindt, leer je weer wat meer over jezelf.’

Voorlopig zijn het alleen de eerstejaars havoleerlingen die voor TTO kunnen kiezen. ‘Het ligt misschien voor de hand om te starten met leerlingen op het vwo, maar we vinden het belangrijk om juist de havisten iets extra's te bieden en uit te dagen.’, aldus rector Eric Hordijk. ‘We zien dat HBO-opleidingen steeds meer onderwijs in het Engels gaan geven. Daarnaast zijn opleidingen en beroepen vaker internationaal georiënteerd. Het is mooi als leerlingen daar op de middelbare school al een start mee maken. We houden de extra bijdrage die nodig is voor TTO zo laag mogelijk en we hebben de afspraak dat er voor geen enkele leerling een financiële drempel mag zijn om deel te kunnen nemen. Het tweetalig onderwijs willen we op die manier voor alle leerlingen met tenminste een havo-advies toegankelijk maken. Ook als je op de basisschool nog geen Engels hebt gehad, kun je je aanmelden. Het enige wat je mee hoeft te nemen, is je motivatie!'

Meer informatie over ons tweetalig onderwijs vindt u hier.

Ook interessant

Gisteren waren alle nieuwe brugklassers met hun ouder(s)/verzorger(s) op school voor de Veteravond. Er werd gelachen, contact gemaakt, geproost en genoten. Het was een geslaagde avond!

Lees verder

Op 25 mei was het Examengala voor onze HAVO 5 en VWO 6 leerlingen. Tijd voor hun welverdiende 'moment of fame' op de rode loper!

Lees verder

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid was een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Lees verder

Ook dit jaar wordt weer een Veteravond georganiseerd voor onze aanstaande brugklassers. Zij komen woensdag 22 juni met hun ouder(s)/verzorger(s) naar onze school om elkaar en hun mentoren alvast te ontmoeten. Daarnaast proosten we samen op de start van hun middelbareschooltijd.

Lees verder