Les krijgen in het Engels? Op het LRC kan het!

Les krijgen in het Engels? Yes! Vanaf volgend schooljaar kan het op het Leidsche Rijn College! Als eerste school in Utrecht start het LRC met het aanbieden van tweetalig onderwijs (TTO) aan brugklassers.

Leerlingen volgen niet alleen veel van hun lessen in het Engels - zoals wiskunde, science, gym of beeldende vormgeving. Ze gaan ook aan de slag met internationalisering: projecten met scholen in het buitenland, uitwisselingen en een buitenland reis. Wietske Logtenberg is TTO-coördinator op het LRC: ‘De inhoud van de lessen is sterk gericht op het kennismaken met en het begrijpen van verschillende perspectieven op de wereld om ons heen. Door je helemaal te verdiepen in een andere taal en cultuur word je net iets meer uitgedaagd om stil te staan bij wie jij bent: doordat je ziet wat een ander doet en vindt, leer je weer wat meer over jezelf.’

Voorlopig zijn het alleen de eerstejaars havoleerlingen die voor TTO kunnen kiezen. ‘Het ligt misschien voor de hand om te starten met leerlingen op het vwo, maar we vinden het belangrijk om juist de havisten iets extra's te bieden en uit te dagen.’, aldus rector Eric Hordijk. ‘We zien dat HBO-opleidingen steeds meer onderwijs in het Engels gaan geven. Daarnaast zijn opleidingen en beroepen vaker internationaal georiënteerd. Het is mooi als leerlingen daar op de middelbare school al een start mee maken. We houden de extra bijdrage die nodig is voor TTO zo laag mogelijk en we hebben de afspraak dat er voor geen enkele leerling een financiële drempel mag zijn om deel te kunnen nemen. Het tweetalig onderwijs willen we op die manier voor alle leerlingen met tenminste een havo-advies toegankelijk maken. Ook als je op de basisschool nog geen Engels hebt gehad, kun je je aanmelden. Het enige wat je mee hoeft te nemen, is je motivatie!'

Meer informatie over ons tweetalig onderwijs vindt u hier.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder