HoCoSto update

De verduurzaming van ons schoolgebouw vordert gestaag. We nemen u graag even mee!

Begin juli 2022 vertelden we in dit artikel over de ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van ons schoolgebouw.

Gedurende de verbouwing zijn er video's gemaakt die we graag met u delen. Klik op de afbeeldingen hieronder om te kijken. Links hoe het begon, rechts hoe het vorderde.

*Lees verder onder de afbeeldingen

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden!

De HoCoSto is ingegraven en het landschap is gereed gemaakt voor afwerking, in school is het klimaatsysteem ten behoeve van het binnenklimaat geoptimaliseerd en aan de buitenzijde is de (automatische) zonwering geplaatst.

De laatste weken is er hard gewerkt aan de besturing van de nieuwe zonwering en alles is inmiddels aangesloten en werkzaam. De automatische functie (bij harde wind of aanwezigheid van zon) wordt op korte termijn geactiveerd.

Hoe nu verder?

Er wordt achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het buitenterrein kan worden opgeleverd en de leerlingen weer naar buiten kunnen.

Dit recreatielandschap rondom de school wordt een sfeervolle omgeving, voorzien van verschillende natuurlijke materialen, bomen en planten. Er komen relax plekken voor leerlingen, een aparte ruimte voor medewerkers bij de personeelskamer, veel groen en halfverharding (een kleine soort grind dat op de paden wordt aangelegd), nieuwe buitenverlichting die reageert op aanwezigheid, het basketbalveld krijgt een upgrade en er komt een extra overdekte fietsenstalling achter de E-vleugel (bonus: op deze fietsenstalling komen extra zonnepanelen).

Tot zover weer de update. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we u weer informeren.

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder