HoCoSto update

De verduurzaming van ons schoolgebouw vordert gestaag. We nemen u graag even mee!

Begin juli 2022 vertelden we in dit artikel over de ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van ons schoolgebouw.

Gedurende de verbouwing zijn er video's gemaakt die we graag met u delen. Klik op de afbeeldingen hieronder om te kijken. Links hoe het begon, rechts hoe het vorderde.

*Lees verder onder de afbeeldingen

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden!

De HoCoSto is ingegraven en het landschap is gereed gemaakt voor afwerking, in school is het klimaatsysteem ten behoeve van het binnenklimaat geoptimaliseerd en aan de buitenzijde is de (automatische) zonwering geplaatst.

De laatste weken is er hard gewerkt aan de besturing van de nieuwe zonwering en alles is inmiddels aangesloten en werkzaam. De automatische functie (bij harde wind of aanwezigheid van zon) wordt op korte termijn geactiveerd.

Hoe nu verder?

Er wordt achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het buitenterrein kan worden opgeleverd en de leerlingen weer naar buiten kunnen.

Dit recreatielandschap rondom de school wordt een sfeervolle omgeving, voorzien van verschillende natuurlijke materialen, bomen en planten. Er komen relax plekken voor leerlingen, een aparte ruimte voor medewerkers bij de personeelskamer, veel groen en halfverharding (een kleine soort grind dat op de paden wordt aangelegd), nieuwe buitenverlichting die reageert op aanwezigheid, het basketbalveld krijgt een upgrade en er komt een extra overdekte fietsenstalling achter de E-vleugel (bonus: op deze fietsenstalling komen extra zonnepanelen).

Tot zover weer de update. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we u weer informeren.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder