De 1e Open lesmiddag was een succes!

Afgelopen dinsdag 1 november vond de eerste van drie Open lesmiddagen voor leerlingen van groep 8 plaats. Het was een groot succes!

Om 12.45 uur werd een groep van ruim 200 leerlingen ontvangen in onze school. Zij waren verdeeld in 9 groepen, zo was er bijvoorbeeld een groep Aardbei, groep Cactus en een groep Dadel. Afhankelijk van in welke groep de leerlingen ingedeeld waren, konden ze aan de hand van een voor hen gemaakt rooster, de volgende lessen volgen: Wiskunde, Aardrijskunde, Beeldende Vorming, Science, Drama, Talentles Dans of een Talentles Capoeira.

Een kleine impressie van enkele lessen:

Tijdens de les Wiskunde ging het over geheimschrift; er werd verteld over hoe geheimschrift in de 2e Wereldoorlog gebruikt werd en de leerlingen kregen een opdracht waarbij zij zelf een geheimschrift moesten zien te ontcijferen.

Bij Science mochten de leerlingen een proefje doen met water en zout (kristallen). Ze formuleerden een onderzoeksvraag en een hypothese en tijdens de proef deden ze een observatie welke ze moesten weergeven in een tekening. Tot slot werd een conclusie getrokken en daarmee was het experiment afgerond.

Drama bestond voornamelijk uit bewegen en uitbeelden, zónder daarbij geluid te maken. Dit bleek een hele uitdaging, want zie maar eens iets aan je medeleerlingen uit te leggen zonder woorden te gebruiken en dan ook nog eens in een race tegen de klok. Dat vraagt om creativiteit!

Bij de Talentles Capoeira konden de leerlingen kennismaken met deze Braziliaanse dansvorm. Ze kregen een demonstratie en mochten daarna zelf aan de slag met allerlei technieken en (grond) oefeningen. En met succes, want aan het eind van de les had bijna iedereen de basis onder de knie. Chapeau!

De leerlingen hadden een leuke en leerzame middag, die gezamenlijk afgesloten werd. Ze kregen een informatieboekje en een leuke LRC-pen mee naar huis en kregen bij vertrek een lekker chocolaatje.

Heb je deze Open lesmiddag gemist en zou je tóch graag mee willen doen? Op 1 en 8 februari staan de volgende Open lesmiddagen gepland. De inschrijving start na de kerstvakantie, via deze link.

Ben je zó enthousiast over het Leidsche Rijn College en wil je al eerder sfeer komen proeven in ons vernieuwde schoolgebouw? Kom dan gezellig naar één van onze Open Dagen op 19 en 20 januari.

Speciaal voor alle ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen in groep 8 die graag wat meer informatie willen: op 16 november staat een informatieavond gepland van 19:30 uur - 20:30 uur.

Hopelijk tot snel!

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Lees verder

Houd je van theater, concerten en een avondje gezellig meezingen? Vind je het leuk om te zien welke podiumkunsten onze eigen LRC-leerlingen en -docenten in huis hebben?  

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder