De 1e Open lesmiddag was een succes!

Afgelopen dinsdag 1 november vond de eerste van drie Open lesmiddagen voor leerlingen van groep 8 plaats. Het was een groot succes!

Om 12.45 uur werd een groep van ruim 200 leerlingen ontvangen in onze school. Zij waren verdeeld in 9 groepen, zo was er bijvoorbeeld een groep Aardbei, groep Cactus en een groep Dadel. Afhankelijk van in welke groep de leerlingen ingedeeld waren, konden ze aan de hand van een voor hen gemaakt rooster, de volgende lessen volgen: Wiskunde, Aardrijskunde, Beeldende Vorming, Science, Drama, Talentles Dans of een Talentles Capoeira.

Een kleine impressie van enkele lessen:

Tijdens de les Wiskunde ging het over geheimschrift; er werd verteld over hoe geheimschrift in de 2e Wereldoorlog gebruikt werd en de leerlingen kregen een opdracht waarbij zij zelf een geheimschrift moesten zien te ontcijferen.

Bij Science mochten de leerlingen een proefje doen met water en zout (kristallen). Ze formuleerden een onderzoeksvraag en een hypothese en tijdens de proef deden ze een observatie welke ze moesten weergeven in een tekening. Tot slot werd een conclusie getrokken en daarmee was het experiment afgerond.

Drama bestond voornamelijk uit bewegen en uitbeelden, zónder daarbij geluid te maken. Dit bleek een hele uitdaging, want zie maar eens iets aan je medeleerlingen uit te leggen zonder woorden te gebruiken en dan ook nog eens in een race tegen de klok. Dat vraagt om creativiteit!

Bij de Talentles Capoeira konden de leerlingen kennismaken met deze Braziliaanse dansvorm. Ze kregen een demonstratie en mochten daarna zelf aan de slag met allerlei technieken en (grond) oefeningen. En met succes, want aan het eind van de les had bijna iedereen de basis onder de knie. Chapeau!

De leerlingen hadden een leuke en leerzame middag, die gezamenlijk afgesloten werd. Ze kregen een informatieboekje en een leuke LRC-pen mee naar huis en kregen bij vertrek een lekker chocolaatje.

Heb je deze Open lesmiddag gemist en zou je tóch graag mee willen doen? Op 1 en 8 februari staan de volgende Open lesmiddagen gepland. De inschrijving start na de kerstvakantie, via deze link.

Ben je zó enthousiast over het Leidsche Rijn College en wil je al eerder sfeer komen proeven in ons vernieuwde schoolgebouw? Kom dan gezellig naar één van onze Open Dagen op 19 en 20 januari.

Speciaal voor alle ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen in groep 8 die graag wat meer informatie willen: op 16 november staat een informatieavond gepland van 19:30 uur - 20:30 uur.

Hopelijk tot snel!

Ook interessant

In 2023 bestaat het Leidsche Rijn College 25 jaar. Een prachtig jubileum waar we meer dan trots op zijn! Om dit te vieren zijn er gedurende het jaar diverse feestelijke aangelegenheden. Daarnaast presenteren we met trots het jubileumlogo wat u vanaf nu op verschillende plaatsen gaat tegenkomen.

Lees verder

Op 19 en 20 januari hebben we zo'n 1700 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Lees verder

De kerstvakantie staat op het punt te beginnen, maar natuurlijk niet voordat we traditiegetrouw het jaar afsluiten met de kerstworkshops en kerstmarkt!

Lees verder