Aanschaf device leerjaar 4.

Het belang van digitaal onderwijs heeft zich het afgelopen jaar bewezen. Om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van iedere leerling hebben we op het Leidsche Rijn College gekozen om met laptops in de klas te werken. In het schooljaar 21-22 zijn we gestart met een verplicht device voor alle leerlingen in leerjaar 1. Met ingang van schooljaar 22-23 trokken we dit door naar leerjaar 2 en leerjaar 4. In schooljaar 23-23 hebben alle leerlingen tot en met leerjaar 5 een eigen device nodig in de les

Voor de leerlingen uit leerjaar 4 en 5 geldt hierbij echter geen verplichting dat dit device een Windows device moet zijn, zoals dit wel het geval is in leerjaar 1,2 en 3. We laten de keuze tussen een Windows laptop, iPad of Chromebook vrij. Hierbij adviseren wij wel om gebruik te maken van een Windows laptop.

  • Voor het vak informatica is een Windows device de enige optie. De software die daar wordt gebruikt is niet geschikt voor een iPad of Chromebook.
  • Een Chromebook is minder geschikt omdat deze niet samenwerkt met onze Office365 omgeving en leerlingen dus problemen ervaren met het (samen)werken in Word, Excel en PowerPoint.
  • Een iPad heeft als nadeel dat het bij het maken van grotere werkstukken minder fijn werkt op het kleine toetsenbord, dit is daarnaast ergonomisch minder verantwoord. Dit kan opgelost worden door een volwaardig extern Bluetooth toetsenbord aan te schaffen. Ook zijn op een iPad de mogelijkheden van de Office-producten minder dan die op een Windows device.

De software die wordt gebruikt tijdens de lessen, wordt door school gefaciliteerd, hiervoor hoeven dus geen extra kosten gemaakt te worden.

Voor leerlingen die nog een geen device hebben zijn we als Leidsche Rijn College een samenwerking aangegaan met The Rent Company. De missie van The Rent Company is: ‘Elke leerling toegang geven tot digitaal onderwijs.’ Daarom bieden zij Windows laptops aan tegen huur of koop, met daarbij het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Daarmee is uw zoon of dochter altijd verzekerd van een werkende laptop in de klas en heeft u er geen omkijken meer naar.

Wat zijn de voordelen van een laptop van The Rent Company?

  • De laptops zijn door ons geselecteerd, zo heeft uw zoon of dochter altijd het juiste device.
  • Bij reparatie ligt op school een leenlaptop klaar.
  • De juiste software is door ons geselecteerd en is bij ontvangst al geïnstalleerd op de laptop.
  • Schade- en diefstaldekking is inbegrepen.
  • Bij de laptop wordt standaard een beschermhoes en een oplader meegeleverd.

Alles over het bestellen

Het aanbod dat wij voor onze leerlingen hebben geselecteerd vindt u in deze webshop. Om u te helpen bij het maken van uw keuze vindt u extra informatie en specificaties in de webshop van The Rent Company.

Ouders en leerlingen zijn natuurlijk vrij om te kiezen waar zij hun laptops aanschaffen of huren. De laptop valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders en van de leerlingen zelf. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om ergens anders een laptop aan te schaffen of om een laptop te gebruiken die u al in uw bezit hebt. Deze laptop moet dan wel aan de volgende minimale specificaties voldoen.

Wanneer u ervoor kiest om de laptop aan te schaffen bij The Rent Company, draagt de school €65,- bij. Dit wordt automatisch verrekend met de aanschafprijs.

Download hier de informatie- en bestelflyer.

Heeft u nog vragen? U kunt hier nog een voorlichting bekijken of neem contact op met The Rent Company via 085 003 61 50 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.