Cambridge English

Op het LRC hebben leerlingen de mogelijkheid om een Cambridge English diploma te halen. Handig wanneer ze een Engelstalige opleiding willen gaan volgen, vaak hoeft er dan geen extra toetsing meer gedaan te worden. Maar ook bij andere toelatingscommissies wordt het Cambridge English tegenwoordig gezien als een waardevolle vaardigheid.

In de onderbouw wordt al gewerkt met Cambridge boeken. Voor verdere verdieping in de Engelse taal kunnen leerlingen vanaf het vijfde leerjaar een diploma halen voor het Cambridge English. Voorwaarde is dat zij in het jaar ervoor een gemiddelde hebben gehaald van een 7,5 (vwo) of een 8 (havo) voor de Engelse vaardigheidstoetsen. Dat is een stevige eis, maar het Cambridge programma is dan ook veeleisend.

De lessenreeks wordt door school betaald. Tegen het einde van de module krijgen leerlingen een advies om wel/niet deel te nemen aan het examen. Het doen van het examen wordt betaald door ouders/verzorgers zelf. De kosten hiervoor bedragen €242,-. Daarom vinden we het van belang dat de leerlingen die zich inschrijven voor het examen een zeer goede kans van slagen hebben.

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op Cambridge-coördinator Serap Buyuk (sbuyuk@lrc.nl).