Cambridge English

Op het LRC heb je de mogelijkheid om een Cambridge English diploma te halen. Handig als je een Engelstalige opleiding wil gaan volgen, vaak hoef je dan geen extra toetsing meer te doen. Maar ook bij andere toelatingscommissies wordt het Cambridge English tegenwoordig gezien als een waardevolle vaardigheid.

In de onderbouw wordt al gewerkt met Cambridge boeken. Om je verder te verdiepen in de Engelse taal kun je vanaf het vijfde leerjaar een diploma halen voor het Cambridge English. Voorwaarde is dat je in het jaar ervoor een gemiddelde hebben gehaald van een 7,5 (vwo) of een 8 (havo) voor de Engelse vaardigheidstoetsen. Dat is een stevige eis, maar het Cambridge programma is dan ook veeleisend.

De lessenreeks wordt door school betaald. Tegen het einde van de module krijgen leerlingen een advies om wel/niet deel te nemen aan het examen. Het doen van het examen wordt betaald door ouders/verzorgers zelf. De kosten hiervoor bedragen €242,-. Daarom vinden we het van belang dat de leerlingen die zich inschrijven voor het examen een zeer goede kans van slagen hebben.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met een van de Cambridge coördinatoren: Serap Buyuk (sbuyuk@lrc.nl) of Ben Persoon (bpersoon@lrc.nl).