Typisch LRC

Talenten: Iedereen heeft talenten. De een kan goed luisteren, de ander is een doorzetter. Misschien kun jij je wel heel goed inleven in een ander.
Als je je talenten gebruikt, kun je ergens heel goed in worden.

Wij willen je helpen te ontdekken wat jouw talenten zijn. Dat doe je in ons talentenprogramma, maar ook in de gewone lessen of projecten. We laten je nadenken over je talenten en je gebruikt ze als je wilt kiezen wat je na je middelbare school wilt doen.

Goed onderwijs: Je komt naar school om een diploma te halen. Daar helpen wij je bij. Dat doen we met lessen in je klas. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om anders te leren: bijvoorbeeld met iPads, via een andere manier van toetsen of via Scrum. Zo krijgt iedereen onderwijs dat bij hem of haar past. En dat zie je in onze goede resultaten terug.

Bildung: Wij willen je niet alleen een diploma geven, maar ook kennis van het leven: bijvoorbeeld jezelf leren kennen, leren begrijpen hoe andere mensen denken, zelfstandig keuzes maken of leren samenwerken met anderen. Wij noemen dit “Bildung” of “levenskunst”.

Een goede sfeer: Je leert het beste als je je plezierig voelt op school. Wij zijn dan ook heel trots dat leerlingen de goede sfeer bij ons op school roemen: je mag bij ons jezelf zijn en je hoort erbij. Daar zijn we heel zuinig op en daar werken we dagelijks aan.