Top(sport) talent

Een toekomstig wereldkampioen worden? Of misschien zingen in een musicalproductie op het landelijk hoogste niveau? Word je door je sportbond of binnen jouw activiteiten gezien als een echt talent? En heb je er veel voor over om de top te bereiken terwijl je tegelijkertijd het maximale uit je school haalt? Dan zit je goed op het LRC!

Het LRC is een Topsport Talentschool. Bij ons kunnen aanstormende kampioenen hun sport combineren met een goede havo- of vwo-opleiding. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden voor talenten buiten de sport die op hoog niveau in bijvoorbeeld kunst en cultuur uitblinken. Topsporters ontvangen bij ons een LOOT-status (LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport). Talenten die op een ander vlak op hoog niveau presteren ontvangen een LRC-talentstatus. Momenteel begeleiden we een ruim 100 toptalenten.

LOOT-status

Het LRC is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Alle leerlingen moeten voldoen aan de toelatingseisen van de school. Daarnaast moeten leerlingen voor een LOOT-status aan één van de volgende voorwaarden voldoen: 1. je bent in het bezit van een A, selectie- of HP-status van het NOC*NSF; 2. je wordt door jouw sportbond erkend als Nationaal Talent (NT-status); 3. Internationaal Talent (IT-status); 4. Belofte (Belofte-status).

LRC-talentstatus

Deze status is bedoeld voor leerlingen die aantoonbaar meer dan 10 uur per week met hun talent actief zijn, onder professionele begeleiding op het landelijk hoogste niveau. Dit kunnen sporters zijn die net onder het niveau van LOOT zitten, maar ook leerlingen die landelijk actief zijn in kunst & cultuurprogramma's.

Hoe begeleiden wij leerlingen met een LOOT- of LRC-talentstatus?

Leerlingen met een LOOT- of LRC (talent)status komen in een gewone klas en mogen daarnaast gebruik maken van extra faciliteiten zoals: individuele begeleiding binnen school van een coach die bekijkt hoe zij de studie het beste met de (sport)carrière kunnen combineren; een speciale LOOT-studieruimte; vrijstellingen voor vakken of onderwijstijd vermindering; aanpassingen in het lesrooster; vrije dagen voor wedstrijden en trainingen.

Kosten

Naast de reguliere schoolkosten vragen we jaarlijks een extra ouderbijdrage. Hiervan worden o.a. de extra begeleiding en de speciale faciliteiten betaald.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in deze brochure. U kunt ook contact opnemen met Mark Coeymans, via mcoeymans@lrc.nl of 030-6702660. Kijk ook eens op de website van Stichting LOOT: www.stichtingloot.nl.