LRC on the move! - dependance en verbouwing schooljaar 2018-2019

Het Leidsche Rijn College wordt groter, en hoe! Want vanaf schooljaar 2019-2020 zullen wij óók het naastgelegen deel van het gebouw gaan betrekken, wat voorheen het Via Nova College (VNC) was. Het VNC is verhuisd naar de Oesterzwam 1, vlakbij station Vleuterweide. Daarmee wordt straks dus het volledige gebouw het Leidsche Rijn College. Om het deel van het VNC gebruiksklaar te maken voor havo/vwo onderwijs en van het pand één geheel te maken, zal er begin 2019 verbouwd gaan worden. Het is de bedoeling dat bij aanvang van schooljaar 2019-2020 de verbouwing klaar is. We willen uiteraard leerlingen en medewerkers zo min mogelijk belasten met de werkzaamheden. Daarom is er voor gekozen om dit schooljaar (deels) uit te wijken naar een tijdelijke huisvestingsplek. Hieronder lees je alles over deze dependance.

Waar? De LRC dependance vind je op de PhilipsGuldenhof 100, op vijf minuten fietsen van ons hoofdgebouw. Het is een nieuw pand dat wij delen met Academie Tien. De dependance biedt plek aan 360 leerlingen van het LRC.

Voor wie? De leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3 maken gebruik van de dependance. Zij krijgen daar één of twee dagen in de week les. Wij doen er alles aan om leerlingen niet of nauwelijks te laten pendelen tussen ons hoofdgebouw en de dependance.

Vervoer. Het linker rode kruis is het hoofdgebouw, rechts de dependance. Om er met de fiets te komen volg je de bordjes met 'Academie 10 erop' (wij zijn in deze periode te gast in hun gebouw). Voor nieuwe leerlingen raden we aan om van tevoren een keer de fietsroute te rijden. De dependance is moeilijk bereikbaar met het OV (er stopt geen bus in de buurt). Mocht je altijd met de bus naar school komen, dan is het te overwegen om een (tweedehands) fiets aan te schaffen.

Wat?De dependance delen we met Academie Tien. Er is één entree en er zijn twee aula’s; elke school een eigen aula. Er is één kantine met een eigen balie in elke afzonderlijke aula. Conciërges, receptie, schoolplein, fietsenstalling en parkeerplaatsen worden gedeeld met Academie Tien. Bovenop de begane grond zijn nog twee etages, het LRC maakt alleen gebruik van de begane grond en eerste verdieping. Elke etage heeft een leertuin, een plek waar leerlingen in alle rust kunnen werken, al dan niet op een laptop.

Goed om te weten

  • De dependance heeft geen kluisjes. Je zult dus je boeken moeten meenemen uit je kluisje in het hoofdgebouw, als je de volgende dag les hebt in de dependance.
  • De prijzen die je betaalt in de kantine van de Maartvlinder (hoofdgebouw) en de dependance verschillen. Dit komt omdat wij de kantine in het hoofdgebouw in eigen beheer hebben en die van de dependance niet, die is uitbesteed aan een externe cateraar. LRC is bij Academie 10 te gast in de dependance en wij maken gebruik van hun voorzieningen in het pand. Vandaar het prijsverschil.
  • Pauzes zijn niet gelijk aan die van Academie 10. Tijdens pauzes of tussenuren is het niet toegestaan om van het plein af te gaan. De conciërges zien hier scherp op toe. Gelukkig heb je in de tussenuren de beschikking over het hele (megagrote) schoolplein en leertuin met laptops.
  • Eenmaal op de dependance kun je voor al je vragen terecht bij conciërge Rob Peters. Hij is iedere dag te vinden in de leertuin op de eerste verdieping.
  • Heb jij vragen of suggesties, mail/bel dan naar info@lrc.nl of 030-6702660.

Impressie van het LRC