UBALL U14 in de landelijke finale a.s. zondag 19 mei!

YES! De basketballers van UBALL U14 maken kans om (op eredivisieniveau) landskampioen te worden!!

YES! De basketballers van UBALL U14 maken kans om (op eredivisieniveau) landskampioen te worden!! Ze hebben zich afgelopen weekend gekwalificeerd voor de FINALE van de Final Four a.s. zondag 19 mei in Zwolle. Hieronder lees je hoe ze dat zo knap voor elkaar hebben gekregen. Wil je de jongens en meid ;) van U14 gaan aanmoedigen? Leuk! De finalewedstrijd tegen BC Apollo Amsterdam start om 10.30 uur in het Landstede Topsportcentrum in Zwolle. Neem al je toetsers en bellen mee, zet hem op U14!

Final Four U14: Op naar Zwolle!

Op zaterdag 11 mei was het tijd voor de tweede wedstrijd van de halve finale in de Final Four. UBALL U14 uit Utrecht had tijdens de eerste wedstrijd in een enerverende en sfeervolle wedstrijd een goede uitgangspositie gecreëerd, door met 15 punten verschil te winnen. Uit de eerdere ontmoetingen met Leiden werd het al duidelijk dat dit nog geen reden was voor een vroegtijdig feestje. Leiden was er uiteraard op gebrand om deze achterstand voor eigen publiek goed te maken.

In sporthal Houtkwartier kon de ploeg uit Utrecht wederom rekenen op een grote aanhang die vanuit Utrecht was meegekomen. Ook in Leiden werden de spelers in een volle sporthal ontvangen door "Spiekert Martin" en met deze fanatieke sfeer kon de wedstrijd om 16.30 beginnen.

In het eerste kwart waren er bij UBALL nog wat zenuwen zichtbaar. De bal wilde in de eerste minuten nog niet goed vallen en Leiden begon agressief aan de wedstrijd. Hierdoor kwam Leiden al snel vijf punten los. Naarmate het eerste kwart vorderde kwamen de Utrechters meer uit hun schulp. Een sterke teamdefense zorgde ervoor dat UBALL iets dichterbij kwam. Na het eerste kwart was de stand 17-13 in het voordeel van Leiden.

In het tweede kwart bleef de defense van UBALL sterk staan. De ploegen kwamen qua stand naast elkaar te staan. Ook de felle defense aan de kant van Leiden zorgde ervoor dat de scores schaars verdeeld werden. UBALL leefde op aan het einde van het tweede kwart met een 2-11 run, waardoor de Utrechters met een voorsprong van 28-37 de rust in gingen.

Het enthousiasme en de energie vanuit de kleedkamer werd meegenomen naar de tweede helft van de wedstrijd. UBALL kreeg nog twee snelle scores tegen, maar vervolgens namen zij de regie op de wedstrijd over. Stop op stop werd gemaakt als team en in de offense was er mooie afwisseling tussen fast-breaks, post-ups en afstandsschoten. Hierdoor liep UBALL uit naar een voorsprong van twintig punten! Langzamerhand werd het geloof bij de tegenstander minder en de wedstrijd werd door de Utrechters op stoïcijnse wijze uitgespeeld.

Na de laatste zoemer renden de spelers met elkaar het veld op om het behalen van de finale samen te vieren. De sfeer vanuit het Utrechtse publiek zorgde voor een leuk feestje en de opluchting was voelbaar. Zondag 19 mei is het zover. Dan speelt de U14 de finale waar het hele jaar voor gevochten is. Om 10.30 is BC Apollo Amsterdam de tegenstander in het Topsportcentrum Zwolle. Hopelijk kan de U14 dan wederom rekenen op veel Utrechts publiek om zo een gooi te doen naar de landstitel in de U14 eredivisie. Be there!!

Bron: https://www.facebook.com/UBALL.Academy/

Ook interessant