LOOT-leerling Bobbie wint Emmy Award!

Gelukkig is er ook nog positief nieuws in deze moeilijke tijden. Want LOOT-leerling Bobbie Mulder heeft een wel heel bijzondere prijs ontvangen. Bobbie zit op het LRC in 3 gymnasium en is actrice in de VPRO-jeugdserie ‘De regels van Floor’. Dinsdag 31 maart heeft de serie een International Emmy Kids Award gewonnen! De award is wereldwijd de meest belangrijke prijs voor kinderprogramma’s. Gefeliciteerd Bobbie!

Over de serie

De jeugdserie ‘De regels van Floor’, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, draait om de eigenwijze Floor (gespeeld door Bobbie). In haar wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten.

Emmy Awards

De International Emmy Kids Awards worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma's die buiten de VS worden gemaakt. Dit keer ging dat via een livestream. Producent Kaja Wolffers: “Het is een ontzettende eer om zo’n prestigieuze internationale prijs te ontvangen. Het bewijst dat iets typisch Nederlands als Floor uitstekend kan reizen. De humor is universeel en de vertolking door Bobbie Mulder blijkt in iedere taal even sterk over te komen.” De serie is inmiddels ook verkocht aan zenders in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

De regels van Floor - seizoen 3

Op dit moment wordt seizoen drie van ‘De regels van Floor’ uitgezonden, elke zondag om 09.00 uur bij NPO Zapp.

Bron: vpro.nl.

Leerlingen Liza van Rijn en Mayra Bree interviewden Bobbie onlangs voor het LR-magazine. Want acteren in een tv-serie als je nog op school zit… hoe is dat? Lees hier het interview terug of kijken op leidscherijnmagazine.nl.

Ook interessant