GLOBE Fijnstofcampagne

Woensdag 7 oktober ging de fijnstofcampagne van start. GLOBE Nederland en het RIVM roepen middelbare scholen op om de fijnstofconcentratie te meten rondom de school.

Nederlanders overlijden gemiddeld 9 maanden te vroeg door fijnstof! Ook het LRC (Globe Science-school) doet mee aan deze campagne. We hebben inmiddels een fijnstofsensor in huis, die na de herfstvakantie op het dak van onze school geplaatst gaat worden. De data kan vervolgens worden uitgelezen en gebruikt door leerlingen in hun onderzoek, bijvoorbeeld bij het vak NLT of als verdieping door U-talent leerlingen. De data wordt ook gebruikt door het RIVM voor het verfijnen van luchtkwaliteitsmodellen. De leerlingen leveren dus een zinvolle bijdrage aan de wetenschap!

Ook interessant

Meer weten over het LRC? Check dan deze korte video! Leerlingen Britt en Nordin laten je de school van binnen zien, interviewen medeleerlingen & de schoolleiding en vertellen je wat er allemaal te doen is op het LRC. Gauw kijken dus!

Lees verder

Het Leidsche Rijn College heeft zijn plannen voor de komende jaren vastgelegd in het schoolplan 2020-2024. Op deze poster zie je in één oogopslag waar we voor gaan en waar we voor staan!

Lees verder

De schoolleiding van het Leidsche Rijn College wenst iedereen heel fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Lees verder

Vandaag is het Paarse Vrijdag! Dé dag dat veel middelbare scholen in het land paars kleuren om zo aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit. Een initiatief van het landelijke GSA-netwerk (Gender & Sexuality Alliance) die ook vertegenwoordigd is in een club leerlingen op het Leidsche Rijn College. Want we...

Lees verder