LRC voor leerlingen

Naar de brugklas

Ga jij binnenkort naar de middelbare school? Dat is spannend en leuk. Het Leidsche Rijn College is een school waar je veel leert en waar je jezelf kunt zijn. Wij hebben twee soorten brugklassen: een gymnasiumbrugklas en een vwo/havo-brugklas. De brugperiode duurt één jaar.

Gymnasiumbrugklas

Is het gymnasium iets voor jou? In deze klas krijg je Latijn en leer je over Griekse helden zoals Odysseus en Achilles. Ook volg je vier keer per jaar een gymnasiumproject.

Havo

Havo-leerlingen starten in de brugklas vwo/havo. In het eerste jaar kijken we wat de meest geschikte opleiding voor jou is.

Waar ligt jouw talent?

Op het LRC onderzoek je waar jij goed in bent. En hoe je daar nog beter in kunt worden. Dat noemen we talentontwikkeling. In het eerste leerjaar organiseren we zogenaamde LRC-uren. Daarin werk je aan je talent, bijvoorbeeld op het gebied van sport, expressie, kunst & cultuur of wetenschap.

Sport

Sport is belangrijk op onze school. Naast de gewone lessen zijn er binnen- en buitensportdagen, een schaatsdag, een zwemdag, een survivaldag en op de laatste dag voor de kerstvakantie

is er een grote sport- en cultuurdag.

Een dag op het LRC

Nieuwsgierig geworden naar onze school? Zo ziet een dag op het LRC eruit.

Kom eens kijken!

Voordat je je inschrijft op het LRC wil je misschien wel eerst komen kijken. Dat kan samen met je ouders tijdens ons Open Huis. Tijdens het Open Huis ontdek je hoe de sfeer op het LRC is. Wij beantwoorden vragen en je krijgt een rondleiding door onze prachtige school. Meer informatie over het Open Huis.