LRC voor leerlingen

Naar de brugklas

Ga jij binnenkort naar de middelbare school? Dat is spannend en leuk. Het Leidsche Rijn College is een school waar je veel leert en waar je jezelf kunt zijn. Wij hebben drie soorten brugklassen: Het LRC kent drie soorten brugklassen: een gewone havo/vwo-brugklas, een iPad-havo/vwo-brugklas en een gymnasiumbrugklas. De brugperiode duurt één jaar. De brugperiode duurt één jaar.

Gymnasiumbrugklas

Is het gymnasium iets voor jou? In deze klas krijg je Latijn en leer je over Griekse helden zoals Odysseus en Achilles. Ook volg je vier keer per jaar een gymnasiumproject.

Havo

Havo-leerlingen en atheneum-leerlingen starten in de brugklas havo/vwo. In het eerste jaar ontdekken we gezamenlijk wat de meest geschikte opleiding voor jou is.

Waar ligt jouw talent?

Op het LRC onderzoek je waar jij goed in bent. En hoe je daar nog beter in kunt worden. Dat noemen we talentontwikkeling. In het eerste leerjaar organiseren we zogenaamde talenturen. Daarin ontdek je en werk je aan je talenten. Misschien leer je wel bij de Science-lessen dat jij een doorzetter bent, ontdek je bij Chinees dat jij gevoel voor andere talen hebt of begrijp je bij Fashion&Design dat jij verstand van mode en kleuren hebt. Met onze 25 talentprogramma’s zit er altijd wel iets voor jou tussen. 

Sport

Sport is belangrijk op onze school. Naast de gewone lessen zijn er binnen- en buitensportdagen, een schaatsdag, een zwemdag, een survivaldag en op de laatste dag voor de kerstvakantie is er een grote sport- en activiteitendag.

Een dag op het LRC

Nieuwsgierig geworden naar onze school? Zo ziet een dag op het LRC eruit.

Kom eens kijken!

Voordat je je inschrijft op het LRC wil je misschien wel eerst komen kijken. Dat kan samen met je ouders tijdens onze Open Dagen. Op de Open Dagen ontdek je hoe de sfeer op het LRC is. Wij beantwoorden vragen en je krijgt een rondleiding door onze prachtige school. Meer informatie over het Open Huis.