Kiezen voor een iPad-klas of niet?

Op het LRC kunnen leerlingen kiezen voor een iPad-klas of een ‘gewone’ brugklas. Het is belangrijk deze keuze al aan te geven op het moment dat uw kind wordt aangemeld op onze school.

Kiezen voor een iPad-klas

Wanneer leerlingen kiezen voor een iPad-brugklas, werken ze ook in het tweede en derde leerjaar met de iPad in de klas. Leerlingen noemen de volgende voordelen:
• Ik maak mijn wiskunde op de website. Wanneer ik het goed snap, ga ik daar sneller door heen. Wanneer ik het lastig vind, krijg ik extra oefening.
• Er zijn vakken waarbij je zelf kunt kiezen hoe je opdrachten doet. Dan kun je kiezen wat je leuk vindt.
• Er zijn veel nuttige en leuke sites om schoolwerk mee te doen.
• Je kunt makkelijk filmpjes opzoeken voor extra uitleg.
• Wanneer je een verslag moet maken, heb je direct een computer bij je.
• Voor een paar vakken hebben we geen boeken meer nodig, alles zit in de iPad. Dat scheelt sjouwen.
• We doen regelmatig quizjes en spelletjes waar je veel van leert.

De leerdoelen zijn voor alle klassen gelijk, of er nu wel of niet met een iPad wordt gewerkt. Alleen is de manier waarop die leerdoelen worden bereikt anders. Het werken met een iPad moet bij het kind passen. Ook brengt het extra kosten met zich mee.

Kosten voor iPad-onderwijs

De iPad dient door de ouders zelf te worden aangeschaft. Een ander device dan iPad wordt niet gebruikt. Voorwaarden waaraan de iPad moet voldoen:
• het is model 2018 of later
• heeft minimaal 32 gigabyte intern geheugen
• beschikt over WiFi
• het is geen iPad Pro

Waar de iPad wordt gekocht, is aan de ouders zelf. Via de webshop van Central Point kan de tablet met 10% onderwijskorting worden aangeschaft. Richtprijs is €350. Daarbij raden wij aan een hoesje met toetsenbord te kopen en de iPad te verzekeren. Het verzekeren kan ook via de webshop en kost zo’n €40 per jaar. Central Point biedt de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Ook kan het zijn dat u als ouder in aanmerking komt voor een financiële bijdrage vanuit het NUOVO Solidariteitsfonds/Stichting Leergeld. Kijk hier voor de voorwaarden.

Beheersysteem

De iPad is privébezit. Om ermee te kunnen werken op school, wordt het device gekoppeld aan het beheersysteem van school. Op die manier kan er niet alleen mee gewerkt worden tijdens de les, maar kunnen ook de juiste apps erop worden gezet (die dan kosteloos zijn). En er is toezicht op de activiteiten van de leerlingen gedurende de les. Dit toezicht vervalt op het moment dat de leerlingen het lokaal verlaten. Ook kunnen de juiste apps via het beheersysteem op de iPad worden gezet.

Wanneer u uw kind heeft aangemeld voor een iPad-klas en een bevestiging van plaatsing van ons hebt ontvangen, krijgt u meer informatie over de aanschaf en voorwaarden van de iPad-procedure. Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@lrc.nl.