Junior academie

Junior Academie

De Junior Academie is een uitdagend project voor getalenteerde leerlingen in groep 8 van basisscholen in Leidsche Rijn en omgeving. Eind oktober start de eerste module.

 

experts

De Junioracademie is bedoeld voor leerlingen van groep 8 met een gymnasiumadvies die toe zijn aan een extra uitdaging op een niveau dat vergelijkbaar is met klas 1 van het gymnasium. Van de leerlingen wordt veel verwacht: ze moeten nieuwsgierig zijn, zowel goed zelfstandig als in teamverband kunnen werken en goed in staat zijn hoge verwachtingen en extra werkdruk aan te kunnen. Onder leiding van een expert verdiepen de leerlingen zich twee keer tien weken in twee onderwerpen: populatiebiologie/genetica; daarna met een programma met een meer cultureel-maatschappelijk karakter. De leerlingen krijgen huiswerk mee, waar ze op de basisschool of thuis verder aan kunnen werken. Getalenteerde leerlingen uit 5- en 6-vwo van het Leidsche Rijn College zullen de lessen ondersteunen en de leerlingen van groep 8 begeleiden.

 

belangstelling

De basisscholen hebben leerlingen voor de Junior Academie aangemeld. De belangstelling was groot en we hebben alle plekken gevuld.