Jij hebt talent

Op het LRC ontdek je waar jij goed in bent. En hoe je daar nog beter in kunt worden. Dat noemen we talentontwikkeling. In het 1e leerjaar organiseren we zogenaamde LRC-uren. Daarin werk je aan je talent, bijvoorbeeld op het gebied van sport, expressie, kunst & cultuur of wetenschap.

Expressie, kunst en cultuur

Hou je van toneel, kunst en tekenen? Dan ben je bij het LRC aan het goede adres. Er is veel aandacht voor drama en expressie. Ook na schooltijd organiseren we activiteiten op het gebied van dansen, zingen, musical en toneel. We hebben zelfs een schoolband en een literaire avond.

Als je in de bovenbouw zit, kun je kunst als examenvak kiezen. Je leert schilderen op doek, maquettes maken, film en design. Ook bezoek je ateliers van Utrechtse kunstenaars en een museum.

Sport

Sport is belangrijk op onze school. Er zijn binnen- en buitensportdagen, schaatsdagen, zwemdagen en een survivaldag.

LRC een Topsport Talent School. 6% van onze leerlingen is door NOC*NSF erkend als aanstormend sporttalent. Zij kunnen op het LRC hun sport combineren met een goede opleiding.

Science (wetenschap)

Kijk je graag naar Discovery Channel en National Geographic Channel? Dan is wetenschap misschien wel iets voor jou. Je doet onderzoek, voert proefjes uit en lost raadsels op.

En meer…

In de talentprogramma’s kun je kiezen voor onderwerpen als debatteren, media, leiderschap en de Chinese taal aan bod. En als je een eigen plan hebt dat past bij jouw talent, zullen wij je daarin begeleiden.