10 redenen om LRC te kiezen

Het Leidsche Rijn College in Utrecht is een leuke school. Het is dan ook niet moeilijk om 10 redenen te bedenken waarom jij naar het LRC zou moeten gaan.

1. Persoonlijke aandacht en begeleiding

Op het LRC krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding. We willen weten hoe het met je gaat.

2. Het LRC is veilig en leuk

We krijgen vaak complimenten over de goede sfeer op school. Daar zijn we trots op. Wij zijn ook trots op ons gebouw, onze leerlingen en ons onderwijs. Het Leidsche Rijn College in Utrecht wil een fijne, veilige en leuke middelbare school zijn.

3. Het LRC biedt afwisselende en uitdagende lessen

Al vanaf de brugklas krijg je afwisselende werkvormen. Soms klassikaal, soms in groepjes, soms met papier, soms met de computer. Zo wordt school veel leuker.

4. Het LRC maakt Latijn en Grieks leuk

Bij ons leer je niet alleen de taal, maar ook de geschiedenis en de prachtige verhalen over goden, helden, eenogige monsters en reuzen. Ook volg je vier keer per jaar een vakoverstijgend project.

5. Samen werken - samen leren

Tijdens de lessen werk je samen met je klasgenoten en geeft de leerkracht je opdrachten. Dit zorgt voor een sterke band binnen de klas.

6. Op het LRC mag je jouw talent ontwikkelen

School komt van het Griekse woord schole. Dat betekent vrije ruimte. Het Leidsche Rijn College wil dat iedere leerling de ruimte krijgt om zijn of haar talent te ontdekken.

7. Het LRC is ook voor topsporters

Het LRC is een Topsport Talentschool. Als je door NOC*NSF wordt erkend als aanstormend sporttalent kun je op het LRC jouw sport combineren met een goede opleiding.

8. Extra uitdaging voor talenten biologie, wis-, schei- en natuurkunde

Het LRC werkt samen met de Universiteit Utrecht in het project U-Talent. Leerlingen van het LRC die goed zijn en interesse hebben in de bètavakken (zoals biologie, wis-, schei- en natuurkunde) volgen een extra uitdagend programma deels op school en deels op de universiteit. Zo kun je al proeven aan universitaire kennis.

9. Voor als je later een baan in het buitenland wilt

Wil je later reizen of werken in het buitenland? Dan wil je vast goed Engels leren spreken en/of schrijven. Het LRC doet mee aan zogenaamde Angliaprogramma. Hiermee kun je internationaal erkende diploma’s (ERK) behalen.

10. Het LRC is goed bereikbaar

Het LRC is goed bereikbaar met de fiets en stadsbus 28. Deze stopt iedere 10 minuten naast onze school.