Naar de brugklas

schoeisel bewegen en sport

Informatie over welk materiaal je nodig hebt voor het vak bewegen en sport vind je hier.

 

zomerschool

Meer informatie over de zomerschool vind je hier.

Ga jij binnenkort naar de middelbare school? Het Leidsche Rijn College is een school waar je veel leert en waar je jezelf kunt zijn. Kom eens bij ons kijken! Wij hebben drie soorten brugklassen: een gewone havo/vwo-brugklas, een iPad-havo/vwo-brugklas en een gymnasiumbrugklas.

Havo/vwo

Havo/vwoleerlingen starten in de brugklas havo/vwo. Na dat eerste jaar kijken we wat het meest geschikt is voor jou: havo of vwo.

Gymnasium

Het verschil tussen vwo (ook wel atheneum genoemd) en gymnasium zit ‘m onder andere in de talen. In de gymnasiumbrugklas krijg je Latijn en vanaf het tweede jaar ook Grieks. Dit noemen we de klassieke talen.

Je leert niet alleen de taal, maar ook de geschiedenis en de prachtige mythische verhalen over goden, monsters en reuzen. In de vijfde klas maken we een studiereis naar Rome om meer te leren over de Romeinse cultuur.

Op het gymnasium krijg je extra uitdaging. Je werkt soms individueel, soms klassikaal en vier keer per jaar in projectgroepen. Tijdens zo’n project werken verschillende vakken samen.

In de brugklas krijg je bijvoorbeeld het project Idéefixe. Daarbij leer je over het Romeinse Rijk in de gebieden die nu Frankrijk en Engeland heten. Zo combineer je de vakken Latijn, Frans en Engels in één. Om het extra leuk te maken, bezoeken we samen een museum of gaan we veldwerk doen.

School voor topsporters (LOOT)

Het LRC is een Topsport Talentschool. Bij ons kunnen aanstormende kampioenen hun sport combineren met een goede havo/vwo-opleiding. Meer over LOOT.

Een dag op het LRC

Nieuwsgierig geworden naar onze school? Zo ziet een dag op het LRC eruit.