Enkele redenen om LRC te kiezen

Het Leidsche Rijn College in Utrecht is een leuke en een goede school. Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen dat leerlingen voor onze school kiezen?

Je kunt en mag op het LRC jezelf zijn.

Iedereen hoort erbij. Of je nu groot of klein bent. Of je ouders uit een ander land komen of in Nederland geboren zijn. Of je homo, bi, trans of hetero bent. Of jij heel goed in sport bent of liever met je neus in de boeken duikt. Jij bent een van ons en mag bij ons zijn wie je bent.

Dit vinden we zo belangrijk dat we dit ieder jaar vieren op Paarse Vrijdag, de dag van de tolerantie. Voor de meeste kinderen is dit de belangrijkste reden dat ze trots zijn op onze school.

Het LRC is leuk en afwisselend

De meeste lessen leer je samen met je klas. Binnen de klas kun je op heel veel manieren leren: in groepjes, digitaal, in boeken of geconcentreerd voor jezelf. Maar je leert ook heel veel buiten de les: tijdens excursies of stages, in projecten of onderzoek, in de stad of in het buitenland. De een geniet van de St Maarten-parade met zelfgemaakte lichtsculpturen, de ander wil graag met klasgenoten een moeilijk raadsel oplossen. Bij ons laten we je op verschillende manieren leren.

Het LRC biedt goed onderwijs

De Onderwijsinspectie prees ons onderwijs en onze resultaten, omdat wij je optimaal voorbereiden op het diploma dat je wilt en kunt halen. Zo word je goed voorbereid op je vervolgstudie.

Het LRC heeft een eigen gymnasium

Bij ons leer je niet alleen de taal, maar ook de geschiedenis en de prachtige verhalen over goden, helden, eenogige monsters en reuzen. Ook volg je binnen het gymnasium vier keer per jaar een vakoverstijgend project.

Het LRC leert je meer over en voor het leven

Na je diploma word je misschien dokter of kunstenaar. Een ander droomt ervan om lerares te worden of advocaat of fysiotherapeut. Wat je dromen ook zijn, wij denken dat je hier meer voor nodig hebt dan een havo- of vwo-diploma. Wij willen je ook jezelf leren kennen, leren je in anderen te verdiepen, snappen hoe anderen geloven, leren zelf keuzes te maken of zonder vooroordeel naar een ander te luisteren. We halen hiervoor mensen met een heel ander leven naar school of zetten je aan het denken over wat er in de wereld gebeurt. We noemen dit ‘Bildung’ of ‘levenskunst’ en besteden hier zowel binnen lessen als in projecten aandacht aan.

Op het LRC mag je jouw talenten ontdekken en ontwikkelen

Door je talenten te ontdekken en hier heel goed in te worden, ontdek je waar je toe in staat bent en welke toekomst bij jou past.

Het LRC is ook een school voor topsporters en andere toppers.

Het LRC heeft voor topsporters het zogenaamde LOOT-programma. Leerlingen kunnen vrijstellingen en extra begeleiding krijgen, waardoor ze school en sport goed kunnen combineren. Ben je geen officiële topsporter, maar wel een goede sporter, zanger, kunstenaar of danser en besteed je minstens 10 uur per week aan je talent, dan is de LRC-talentstatus misschien wel iets voor jou. Ook kan krijg je een maatwerkprogramma en extra begeleiding.